En voksen person i Nordsjælland er smittet med mæslinger og er indlagt i isolation.

Der er tale om en person, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og som ikke har haft sygdommen som barn, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Patienten har inden da opholdt sig i et venteværelse hos egen læge, hvor der var andre til stede. De er blevet kontaktet og tilbudt behandling, da mæslinger er meget smitsomt.

»Alle, der har været i venteværelset samtidig med den smittede person, vil blive kontaktet af deres læge. Så hvis man ikke får en henvendelse, skal man ikke være bekymret,« siger overlæge ved Styrelsen for Patientsikkerhed Hanne Borch-Christensen.

Siden 1987 har mæslinger været en del af børnevaccinationsprogrammet. En stor del af befolkningen født før det tidspunkt er derfor ikke vaccineret mod sygdommen, og hvis man aldrig har haft den som barn, risikerer man at blive smittet, forklarer Hanne Borch-Christensen.

Sygdommen kan være ganske alvorlig og er meget smitsom.

Symptomerne omfatter høj feber, hoste, forkølelse og øjenirritation. Efter tre-syv dage får den smittede et storplettet udslæt over det meste af kroppen.

Normalt er sygdommen drevet over inden for en uge, men der kan opstå komplikationer.

»Bliver man syg af mæslinger, kan man risikere alvorlige komplikationer såsom mellemørebetændelse, lungebetændelse eller hjernehindebetændelse,« siger Hanne Borch-Christensen.

Alle har mulighed for at få en vaccine mod mæslinger gratis hos egen læge.

Så sent som fredag meddelte Region Syddanmark, at en patient med mæslinger kunne have smittet andre patienter i venteværelset ved lægevagten på Odense Universitetshospital.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til B.T., at man er ved at undersøge eventuel sammenhæng med udbruddet på Fyn.