»Det er ingen kunst at tiltrække hende med gråt hår og Politiken Plus-abonnement.«

Sådan lyder det fra Jim Lyngvild til Helsingør Dagblad, der kan fortælle, om en såkaldt »Lyngvild-effekt« på Kronborg.

Jim Lyngvild fortæller videre til dagbladet, at det sværere at nå ud til den enlige mor, der normalt ikke tager på museum.

Og noget tyder på, at Lyngvild med sin udstilling om den danske kongerække har haft held med netop at tiltrække dem, der normalt ikke tager på museum.

Udstilling af Jim Lyngvild om danske konger kan opleves på Kronborg indtil den 24. oktober i år.
Udstilling af Jim Lyngvild om danske konger kan opleves på Kronborg indtil den 24. oktober i år. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Besøgstallet på Kronborg er i hvert fald skudt i vejret, og slotschef Christian Irgens tilskriver Jim Lyngvild en stor del af æren for de høje besøgstal. Udstillingen har nemlig ifølge slotschefen både trukket mange gæster, som ikke har været på Kronborg i mange år til, men der er også kommet besøgende, der aldrig før havde lagt vejen forbi Kronborg.

Den 21. april genåbnede store dele af Danmark. Blandt andet museer, og det var også den dag, at Jim Lyngvilds særudstilling om den danske kongerække slog dørene op.

Og det må siges at være en udstilling, som folk er ellevilde efter at se. I hvert fald har 100.000 siden lagt vejen forbi.

Det er ikke første gang, at Jim Lyngvild står bag en udstilling på et museum. Han står også bag en udstilling om vikinger på Nationalmuseet, der åbnede i 2018.

Udstillingen, der har fået folk til at valfarte til Kronborg, fortæller historien om Danmarks monarki med over tre meter høje portrætbilleder.

Jim Lyngvilds udstilling på Kronborg kan opleves frem til den 24. oktober i år.

Slotschefen fortæller også, at sommerprogrammet på Kronborg også har trukket en del gæster til.