Et gratis tilbud, der skal hjælpe hjemløse hunde med dyrlægebehandling, har allerede eksisteret i 16 år i København, men skal nu bredes ud, så også fynboer kan drage nytte af det.

Ordningen kaldes Hjemløsedyrlægerne og er et tilbud til folk med kæledyr, der ikke har en fast bopæl, om at komme og få dyret tilset. Helt gratis.

»De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunnet se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København,« siger Yvonne Johansen, der er Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

»Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde, ikke kun i hovedstaden men nu også i Odense.«

Udbredelsen af tilbuddet, så det også kommer til at gælde i Odense, er blevet en mulighed, fordi Hjemløsedyrelægerne har indgået et samarbejde med netop Dyrenes Beskyttelse.

Man skal fra Dyrenes Beskyttelses side hjælpe med den administrative og den økonomiske del, så der vil være endnu flere hunde og kæledyr, der kan få hjælp.

De odenseanske og fynske dyr kan blandt andet nyde godt af, at der nu tilbydes vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger til dem.

Hvis man derfor er hjemløs, og ens kæledyr har brug for hjælp, så kan man altså fra 30. april også finde en kærkommen hjælp i Odense.

»Det er vores håb, at tiltaget med tiden kan blive lige så stor en succes i Odense, som det har været i København. Vi oplever en stor taknemmelighed og tryghed, når dyrlægerne er på gaden i København, og derfor er vi meget glade for at kunne udvide tilbuddet,« afslutter Yvonne Johansen.

Dyrlægerne kommer til at stå ved banegårdscenteret i Odense, og man vil have mulighed for at komme med sit dyr imellem klokken 10 og 12.

Desuden er det planen, at Hjemløsedyrlægerne vil vende tilbage til Odense med deres tilbud to gange om året fremover.