Lukrative opgaver med at rekruttere og hjælpe Rigspolitiet med en omorganisering havnede i stor stil hos en kvindelig konsulent.

I en periode på fire år fra 2011 til 2015 løb det samlet op i 10,5 millioner kroner, og ved Københavns Byret bliver sagen vendt og drejet for at finde ud af, om der var urent trav i uddelingen af opgaver eller ej.

Fredag sad de to tiltalte kvinder begge i vidneskranken. Den ene er tidligere chef i Rigspolitiet Bettina Jensen, mens den anden er konsulenten Mariann Færø.

Sidstnævnte medgav, at der var mange penge at tjene som konsulent for Rigspolitiet i de år. Hun nægter dog ligesom Bettina Jensen, at der skulle have været tale om bestikkelse eller fusk.

Det gjorde hun klart i kortfattede svar på senioranklager Søren Harbos spørgsmål. Han spurgte blandt andet direkte, om der var gode penge i at være inde i Rigspolitiet.

- Ja, lød svaret.

Blev du overbetalt, vil Søren Harbo vide som det næste.

- Nej, kom det prompte fra Mariann Færø.

De høje beløb blev blandt andet sendt i hendes retning fra Rigspolitiet for arbejde med at rekruttere en masse folk og stå for seminarer.

Arbejdet for Rigspolitiet brugte Mariann Færø også mange timer på.

Og netop det faktum førte videre til et af sagens centrale punkter - at politichef Bettina Jensen arbejdede for Mariann Færø som konsulent, mens Mariann Færø samtidig fik millioner for sit arbejde for politiet.

Ifølge anklagemyndigheden fik Bettina Jensen opgaven som konsulent fra 2012 til 2015 mod at tildele Mariann Færø de lukrative opgaver.

Mariann Færø afviste dog fuldstændig, at der var en agenda i at ansætte Bettina Jensen til blandt andet at lytte kundeservicesamtaler for teleselskaber igennem

- Hvis du spørger til, om der er en sammenhæng mellem opgaverne til mig og så det arbejde, Bettina Jensen fik, så er svaret nej, sagde hun.

I løbet af fredag kom Søren Harbo også ind på en række kurser, som Bettina Jensen tog via Mariann Færø. Kursernes samlede pris løb op i cirka 100.000 kroner og blev betalt af Rigspolitiet.

Blandt andet var Bettina Jensen på et mindfulness-kursus.

Der er afsat ni dage til sagen, som ventes afsluttet i marts.

Ritzau

Genoplev dagens retssag her:

Andre læser også