»Jeg bliver mere vred af at høre om det, end jeg bliver ked af det.«

Ordene er Maja Leonhardt Enevoldsens, og dét hun snakker om, er forholdet mellem den 28-årige folketingspolitiker Mike Villa Fonseca og en 15-årig pige, som er kommet frem i offentligheden for nylig.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Maja Leonhardt Enevoldsen fra Hadsten har tidligere fortalt TV2 Østjylland om, hvordan hun blev manipuleret af sin voksne, mandlige træner, som hun havde et forhold til, mens hun var 12 år gammel.

I dag er hun 26 år, og oplevelsen påvirker hende stadig.

»Jeg går i terapi og har senfølger. Derfor er jeg også sygemeldt fra mit studie lige nu,« siger hun.

Derfor løber det hende koldt ned ad ryggen at læse om den tidligere, moderate folketingspolitiker Mike Villa Fonseca, som har et forhold til en 15-årig pige.

Maja Leonhardt Enevoldsen kender ikke de involverede i sagen, men ud fra det hun har læst i medierne, mener hun, at hun kan drage paralleller til sin egen historie, og så er hun lettet over, at der nu kommer øget fokus på forhold mellem voksne og børn.

Sagen overrasker hende ikke. For siden hun delte sin historie i en dokumentar her på TV2 Østjylland, har hun modtaget en lang række private beskeder fra personer, der fortæller, at de har oplevet det samme.

Selvom Maja Leonhardt Enevoldsen ikke ved mere om forholdet, end det medierne har skrevet det seneste stykke tid, kan hun genkende sin egen historie i overskrifterne.

»I min situation var overgrebsmanden en person, der var vellidt i lokalsamfundet. Jeg tror, det gør det sværere for folk at indse, at sådan en person kan gøre noget så forkert,« siger hun.

Derfor tror hun, at det kan have spillet en rolle, at Mike Villa Fonseca er højtstillet i kraft af sin position som folketingsmedlem.

Hun fortæller, at det forhold, hun som 12-årig havde til sin træner, der på det tidspunkt var i 20'erne, på ingen måde kunne kaldes et ligeværdigt forhold.

»Han prøvede at få det til at virke som et ligeværdigt forhold, men det tror jeg ikke er muligt, når det er mellem en voksen og et barn,« siger hun.

Træneren havde en slags forældrerolle, og han fremstod nærmest som en skytsengel, der ville hjælpe Maja Leonhardt Enevoldsen igennem alt det svære i livet.

Samtidig havde forholdet ifølge Maja seksuel karakter, hvilket skabte en indre konflikt i hende.

Forholdet til hendes voksne træner påvirkede den 12-årige Maja Leonhardt Enevoldsen så meget, at hun endte med at forsøge at tage sit eget liv.

Selvmordsforsøget åbnede hendes forældres øjne for, hvad træneren havde udsat hende for. Det resulterede i, at han blev politianmeldt, smidt ud af idrætsforeningen og flyttede fra Hadsten.

»Jeg skammede mig, og følte, at jeg havde gjort noget forkert. Men nu ved jeg, at det havde jeg ikke, for jeg vidste jo ikke bedre,« siger hun.

Den 15-årige har ikke selv udtalt sig i den konkrete sag med folketingspolitikeren, men Maja Leonhardt Enevoldsen frygter, at pigen står med nogle af de samme følelser, som hun selv havde dengang.

Hvis det er tilfældet, vil hun gerne fortælle den 15-årige, at hun ikke er alene, og at der er hjælp at hente.

Maja Leonhardt Enevoldsens indbakke bugner med henvendelser fra andre, der har oplevet noget lignende, og hun ville ønske, at nogen af dem også fik noget opmærksomhed.

»Det er bemærkelsesværdigt, at man skal høre om et folketingsmedlem, der har et forhold til en mindreårig, før emnet kommer op til debat, og folk reagerer på det,« siger hun.

Nu, hvor Majas oplevelse efter 14 år er kommet på afstand, er skammen byttet ud med vrede og en trang til at gøre noget.

Derfor deler hun ofte ud af sine egne erfaringer på sociale medier.

Og selvom hun synes, at situationen med Mike Villa Fonseca og den 15-årige pige er meget negativ, er hun lettet over, at sagen skaber fokus på forhold mellem voksne og børn.