Millionærgarantien har gjort livet lidt lettere for en pensionist fra Silkeborg Kommune. Men han ærgrer sig over, at han ikke kan dele gevinsten med sin kone, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Vinderen opdagede søndag eftermiddag, at Danske Spil manglede to vindere af millionærgarantien, som gør, at et lod med nul rigtige er en million værd.

»Jeg læste, at der var en, der havde vundet 10 millioner i Lemvig. Men der var også to, der havde vundet en million – hvoraf den ene var købt på OK-tanken i Lysbro, hvor jeg altid køber min Lotto. Så jeg gik derned for at få den tjekket – og ganske rigtigt sagde maskinen, at der var en gevinst på over 9999,-,« siger han til Danske Spil.

Manden har spillet, siden Lotto startede for 29 år siden. Der lavede han en kupon til sig selv og konen, som de har spillet på lige siden.

»Det var virkelig dejligt. Min kone bor på et hjem for demente i dag, og jeg ville da ønske, at jeg kunne bruge dem sammen med hende – nu hvor vores Lotto-historie går så langt tilbage. Men efter mange år har jeg affundet mig med situationen,« siger han og fortsætter:

»Jeg må få det bedste ud af det med mine børn og børnebørn. Men jeg kan sige dig så meget, at det ikke har været nemt. Heldigvis har jeg et godt netværk og ild i rumpetten. Det har båret mig igennem.«

Når han ikke har mulighed for at bruge pengene med sin kone, har han i stedet valgt at bruge dem på at besøge venner i Australien og supplere pensionen.

Børnebørnene skal også have en del af gevinsten, som kommer til at gå til et kørekort til dem hver.

»De får at vide, at jeg betaler regningen, når de har bestået. De får sgu ikke pengene i hånden, så bruger de dem bare,« lyder analysen.

Ekspedienten, der havde lavet kuponen, fik en kurv med blomster, vin og det hele.

Selvom manden stadig ikke helt kan komme sig over, at han ikke længere skal bekymre sig om økonomien som pensionist, så er der et smil på læben.

»Efter jeg havde været i banken, måtte jeg lige tage et moment ude i bilen med en øl og en smøg. Og hele vejen hjem sang jeg John Mogensens 'Så længe jeg lever' meget højt,« fortæller han.