Tag kaffen med på en gåtur, skriv et kærestebrev eller lav en picnic i sneen. Det er myndighedernes bedste bud på, hvordan man fejrer kærligheden under corona.

Men man kan også bare gå oldschool og sende en buket blomster. Og det har historisk mange valgt at gøre i år.

Hos blomsterkæden Interflora har årets valentinsdag slået alle rekorder med det største salg i 96 år.

Antallet af kærlige blomsterhilsener er steget 35 procent i forhold til sidste år. Og det kommer faktisk lidt bag på Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør i Interflora Danmark.

For på den ene side betyder lockdown af arbejdspladser og fritidsaktiviteter, at vi har mere tid sammen med vores bedre halvdel end nogensinde før.

På den anden side kan teams-møder i joggingbukser, hjemmeskole og dage, der ligner hinanden til forveksling, godt udfordre romantikken i parforholdet.

»Men bedømt ud fra de rekordmange buketter og kærlige hilsener, vi har sendt mellem kæreste- og ægtepar i dag, så tør jeg godt sige, at kærligheden trives ganske fint rundtomkring,« siger Søren Flemming Larsen.

Helt så lyserødt ser parterapeuterne nu ikke på de danske parforhold under corona.

I en undersøgelse fra Dansk Psykoterapeutforening fremgår det, at 36,8 procent af parterapeuterne har fået henvendelser fra par eller enkeltpersoner, der har fået problemer med parforholdet under corona.

Derudover har 28 procent af parterapeuterne fået nye klienter som følge af corona.

»Før corona var min terapi mere procesorienteret – nu er det mere brandslukning for at finde en måde, hvorpå parrene kan komme igennem det. Det handler mere om overlevelse,« siger Anja de Thurah, der er parterapeut i Nyborg.

Sundhedsstyrelsen har da også fundet det nødvendigt at sende retningslinjer ud for, hvordan man kan fejrer kærligheden på valentinsdag – trods corona.

»Kærligheden kan og skal også kunne blomstre under covid-19-epidemien,« lyder det i retningslinjerne, hvor man opfordres til at passe på hinanden, hvis man mødes med en ny date, og udskyde daten, hvis én har symptomer eller er smittet.

Og så kommer der ellers nogle bud fra Sundhedsstyrelsen på, hvordan man på kreativ vis kan fejre kærligheden på en coronasikker måde:

»Tag kaffen med på en gåtur, skriv et kærestebrev eller lav en picnic i sneen. Hold fast i kærligheden og de gode råd – og hold smitten på afstand,« lyder det fra myndighederne.