Fødselsdagskage, kvajekage, mødekage, fredagskage. På nogle arbejdspladser kan det være svært at holde den sunde linje, hvis der altid er en anledning til at sætte tænderne i noget sødt. Men med gode råd fra Hjerteforeningen kan du måske overleve den ustyrlige kagekultur.

På en arbejdsuge kan det løbe op i mange ekstra kalorier, hvis du ubevidst propper kalorier indenbords. Slå derfor automatpiloten fra, når får lyst til noget sødt sidst på dagen, og få nogle gode vaner i hverdagen:

  • Ønsker du at springe kagen over, så gå ind i kagefælleskabet spisende på et æble. Glid af på de dumme kommentarer, hvis den slags skulle opstå.
  • Spis kun kagen, hvis den er kalorierne værd. Spring middelmådig kage over, så du ikke efterfølgende ærgrer dig eller får dårlig samvittighed.

Sørg for at spise groft i løbet af dagen, så du ikke så let går sukkerkold i løbet af dagen.
Sørg for at spise groft i løbet af dagen, så du ikke så let går sukkerkold i løbet af dagen. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

  • Spis et groft eftermiddagsmåltid og tag toppen af din lækkersult. Den kan f.eks. bestå af rugbrød, en dåse fisk, gnave grønt eller en salat.
  • Hav altid sund mad til nødsituationer i din skrivebordsskuffe til stressede dage, det kan f.eks. være nogle mandler, et æble eller snack-gulerødder eller knækbrød.
  • Brems automatspisning ved at sætte de søde sager mindre synligt og gemt lidt af vejen.
  • Lad frugt og grøntsager være standardservering ved møder, så du har et alternativ til kagen.