Vælgerne vender nu den amerikanske præsident Joe Biden ryggen. Faktisk er det et flertal af amerikanerne, som er utilfredse med deres præsident.

Ifølge et gennemsnit af flere målinger fra analysebureauet Fivethirtyeight er det 45 procent, som støtter Joe Biden, mens 48 procent siger, at de ikke støtter ham, skriver den norske avis VG.

Dermed ser den kaotiske amerikanske tilbagetrækning fra Afghanistan ud til at koste præsidenten opbakning.

Fra januar og frem til august var det i gennemsnit 54 procent af den amerikanske befolkning, som mente, at Joe Biden gør et godt job.

Amerikanske soldater i forbindelse med tilbagetrækningen fra Afghanistan i denne måned.
Amerikanske soldater i forbindelse med tilbagetrækningen fra Afghanistan i denne måned. Foto: BRENDAN MCDERMID
Vis mere

»Selvom et stort flertal af amerikanerne støtter beslutningen om at trække amerikanske soldater ud af Afghanistan, var tilbagetrækningen dårligt håndteret,« siger den norske USA ekspert Eirik Løkke fra den liberale tænketank Civita til VG.

Til avisen fortæller han også, at coronapandemien kan koste Joe Biden stemmer.

»Biden scorer godt på sin pandemihåndtering, men fordi USA er så polariseret, har man fået et delt samfund med ikkevaccinerede og vaccinerede. Mange vil ikke lade sig vaccinere, og derfor raser pandemien med stor kraft flere steder. Dette påvirker støtten til Biden, fordi folk dør,« siger Eirik Løkke.

Joe Biden kan dog trøste sig med, at han gør det langt bedre end sin forgænger Donald Trump, som var en historisk upopulær præsident. På intet tidspunkt i løbet af sine fire år på posten havde Donald Trump en opbakning på over 50 procent.