To drenge på fire og fem år, en pige på fem og to kvindelige pædagoger er blevet kørt til Regionshospitalet i Viborg, efter en reol væltede ned over dem i Rødkærsbro Børnehus i Jylland.

»Der er formentlig noget knoglebrud, og alle er meget rystede. Viborg Sygehus sendte akutteam ud, som tog sig af de tilskadekomne, og de er nu kørt af sted til hospitalet,« siger Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Reolen, der sad på en fritstående væg, væltede sammen med væggen ned over de fem, som blev fastklemt under den 1,5 meter høje og to-tre meter brede væg.

»Børnene var ved at tage tøj på og på vej ud at lege, da væggen knækkede nede ved gulvet. Heldigvis var der nogen seje personaler, som fik løftet væggen op, så børnene kunne komme fri,« siger Anne-Mette Marling, områdeleder Sydøst Viborg Kommune.

Reolen er af den slags, hvor børnene kan hænge deres overtøj og slå et sæde ud, hvor de kan sidde.

»Børnehaven er helt ny, kun trekvart år gammel, så fagtilsynet skal ind og vurdere, om det er forsvarligt bygget,« siger Anders Olesen.

Torsdag morgen kommer arkitektfirmaet og rydder op og vil undersøge, hvad de skal gøre med de andre vægge i børnehavens garderobe.

'Alle forældre er nu blevet informeret, og både personale, forældre og børn får stillet psykologhjælp til rådighed,' skriver Viborg Kommune i en pressemeddelelse.