Inden du skyller salaten i vand fra vandhanen eller gurgler vand i munden efter en tandbørstning, skal du være opmærksom på at koge vandet først.

I hvert fald hvis du bor i det sydlige Tåsinge på Fyn. Her er der nemlig blevet fundet coliforme bakterier i drikkevandet, skriver TV 2 Fyn.

Det drejer sig om 600 husstande på Tåsinge, hvor drikkevandet skal koges for at dræbe de sygdomsfremkaldende bakterier.

Ved en rutinemæssig kontrol er der blevet målt et forhøjet indhold af coliforme bakterier i vandet fra et vandværket i Bjerreby.

Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed beboerne i vandværkets forsyningsområde, samt Vand og Affalds forbrugere i Vemmenæs og på Stenodden, til at koge vandet før det anvendes til drikkevand og i husholdningen.

Det er område nummer to på Fyn, der bliver ramt af forureningen. Onsdag fik et sommerhusområde ved Kerteminde beskeden om at koge vandet efter fund af coliforme bakterier – og her må man søndag stadig bruge elkedlen inden, at man drikker vandet.

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen forklaring på, hvordan forureningen er opstået. Men Bjerreby Vandværk oplyser, at man er i gang med at foretage nye vandprøver for at finde frem til forureningskilden.

Bjerreby Vandværk får nu vand fra Landet Vandværk og Vindeby Vand.

Det anbefales, at vandet opvarmes til 100 grader i 2 minutter, før det anvendes til madlavning, tandbørstning, opvask i hånden eller lignende. Du skal blive ved med at koge vandet, indtil forureningskilden er fundet.