Velkommen til B.T.s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Trumps tidligere pressechef får nyt job
Tidligere pressechef i Det Hvide Hus, Sarah Sanders, har fået nyt job. Fremover skal hun levere politiske analyser og kommentarer på tv-stationen Fox News, skriver hun selv i en pressemeddelelse ifølge CNN. Sanders forlod sit job som en af præsident Trumps nærmeste medarbejdere i juni, men den 37-årige tidligere talskvinde arbejdede for Trump allerede inden hanblev præsident.

Sarah Sanders har i flere år været en af Trumps nærmeste medarbejdere. (Arkivfoto)
Sarah Sanders har i flere år været en af Trumps nærmeste medarbejdere. (Arkivfoto) Foto: CARLO ALLEGRI
Vis mere

Redningsplan for Skat mangler milliarder
Trods forsikringer fra den tidligere regering om, at genopretningen af det skandaleramte skattevæsen kører i den rigtige retning, er missionen tættere på at køre i grøften end at køre i mål. Den storstilede redningsplan mangler nemlig akut milliarder for at kunne fortsætte.
Læs mere her

Skatteminister Morten Bødskov. (Arkivfoto)
Skatteminister Morten Bødskov. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Ny uddannelsesminister vil lave karakterskalaen om
Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) lancerede i foråret en plan om, at 7-trinsskalaen skulle udvides med en ekstra karakter, som skulle være 12+. Men uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) mener ikke, at karakterskalaen skal udvides med en ny topkarakter. Hun vil i stedet lave karakterskalaen helt om.
Læs mere her

Bestyrelsesformand er åben for muligt salg af B & O
Der er krise i Bang & Olufsen, og derfor er bestyrelsesformand Ole Andersen nu åben for snak om at sælge selskabet. - Hvis vi skulle få en henvendelse, så lytter vi. Men det vil jo i givet fald selvfølgelig også skulle diskuteres med aktionærerne, siger Ole Andersen.
Læs mere her

Bestyrelsesformanden i B&O afviser ikke et salg.
Bestyrelsesformanden i B&O afviser ikke et salg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Bolsonaro kritiserer Macron: Mentalitet som en kolonialist
Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, kritiserer den franske præsident, Emmanuel Macron, og mener, at han har en 'kolonialist-mentalitet'. Det sker, efter at Frankrigs præsident torsdag opfordrede G7-landene til at finde en løsning på de rekordmange skovbrande, der hærger Amazonas.
Læs mere her

Brasiliens præsident Jair Bolsonaro.
Brasiliens præsident Jair Bolsonaro. Foto: ADRIANO MACHADO
Vis mere

SF: Skandale hvis tidligere minister dækkede over problemer
Det vil være en skandale, hvis det viser sig, at den tidligere regering har skabt et falsk billede af indsatsen for at genoprette skattevæsenet. Det mener SF's politiske ordfører, Karsten Hønge. - Det er da en skandale, hvis det viser sig, at den tidligere regering har holdt ting skjult, siger Hønge.
Læs mere her

SFs politiske ordfører Karsten Hønge til pressemøde efter sommergruppemødet på Konventum i Helsingør torsdag i denne uge.
SFs politiske ordfører Karsten Hønge til pressemøde efter sommergruppemødet på Konventum i Helsingør torsdag i denne uge. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Sydkorea skrotter vigtig efterretningsaftale med Japan
Sydkorea har torsdag valgt at droppe en mangeårig aftale om at dele efterretninger med Japan. Sydkoreas beslutning kommer efter længere tids diplomatiske uoverensstemmelser mellem de to lande. Efterretningsaftalen har været vigtig for evnen til at vurdere truslen fra Nordkorea.
Læs mere her

Fly fra København nødlandet i Malmø - ingen tilskadekomne
Et SAS-fly, som lettede fra Københavns Lufthavn i Kastrup, er torsdag aften nødlandet i Malmø Lufthavn, fordi der var røgudvikling i kabinen. Om bord på flyet var 63 passagerer, og ingen af dem er kommet til skade.
Læs mere her

Syddansk V-formand undviger spørgsmål om opbakning til Løkke
Efter et mere end to timer langt møde mellem Venstres kommuneformænd i Region Syddanmark har formanden for Venstre i regionen, Leif Krarup, ingen kommentarer til, om der er tillid til Venstres ledelse. Han bekræfter, at eneste punkt på mødets dagsorden var fremtiden for Venstres ledelse.
Læs mere her

Giraffen kan snart få status som beskyttet dyreart
Giraffen er en truet dyreart, som bør beskyttes gennem mærkning og overvågning. Desuden skal al handel med dele fra giraffer reguleres. Det stemte et stort flertal af lande torsdag for på en konference i Schweiz om beskyttelse af verdens truede dyr og planter.
Læs mere her