Husk paraply og regnfrakke, hvis du skal til konfirmation fredag eller bare skal ud og nyde helligdagen i det fri.

Store bededag bliver både grå, våd og blæsende.

Det er nemlig ikke kun kolde kontanter, der kommer til at regne ned over de mange konfirmander, der traditionen tro netop denne dag træder ind i de voksnes rækker.

Vejrguderne sørger også for, at både de og alle vi andre får en god portion regn.

De mange konfirmander må forberede sig på at tage paraply med i kirken. Her et hold unge konfirmander fra Birkerød for to år siden. (Arkivfoto)
De mange konfirmander må forberede sig på at tage paraply med i kirken. Her et hold unge konfirmander fra Birkerød for to år siden. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Det bliver ikke det mest spændende vejr,« lyder det nærmest undskyldende fra vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut Erik Hansen.

»Skal man holde konfirmation, skal man indstille sig på, at der kommer regn. Og så ikke lade det ødelægge dagen,« tilføjer han.

Forklaringen er en front, der trækker ind over landet fra morgenstunden og giver regn og vind til hele landet.

Det giver generelt en dag med lange perioder med regn, mange skyer, udbredt regn og først opklaring ud på eftermiddagen.

Store Bededag kommer til at drukne i regn, forudser DMI. (Arkivfoto)
Store Bededag kommer til at drukne i regn, forudser DMI. (Arkivfoto) Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Det er selvfølgelig synd for konfirmanderne, men jorden trænger til det, og der er mange haveejere og landmænd, der bliver glade for lidt vand,« siger Erik Hansen.

»Vejrmæssigt ser det lidt tungt ud fredag.«

Torsdag forudså DMI, at nordjyderne slap for regn det meste af dagen, men den prognose har meteorologerne nu ændret. Nu kommer nedbøren også nord for Limfjorden først på dagen.

Heldigvis er der til gengæld udsigt til en pæn weekend med nogen sol, kun få byger og på den rigtige side af 20 grader.