Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I modsætning til, hvad der tidligere har været meldt ud, har Herlufsholms bestyrelse »i detaljer« haft kendskab til, hvad der skete på kostskolen.

Sådan fortæller den tidligere rektor Flemming Zachariassen.

Det skriver TV 2 på baggrund af et telefonnotat, mediet har fået aktindsigt i.

Her skulle det fremgå, at Flemming Zachariassen over for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) er kommet med en hård kritik af den daværende bestyrelse.

Det skulle være sket i en samtale ugen efter offentliggørelsen af den omdiskuterede TV 2-dokumentar 'Herlufsholms hemmeligheder', der afslørede adskillige sager om vold, krænkelser og mobning på skolen.

At notatet fremgår det ifølge TV 2, at den tidligere rektor »tegnede generelt et billede af en bestyrelse, som i detaljer ved, hvad der foregik på skolen, og som var i tæt kontakt med forældre til elever på skolen, herunder via erhvervsnetværk som forretningsforbindelser«.

Flemming Zachariassen, der var rektor i 2016-19, skulle i en samtale med STUK også have fortalt, at bortvisninger skulle »forhandles med bestyrelsesformanden«, og at sanktioner mod elever skulle bestå af en løsning, forældrene »var tilfredse med«.

Den nuværende bestyrelsesformand, Torben von Lowzow, har ikke ønsket at kommentere TV 2s oplysninger.