Selvom omfanget stadig er ukendt, tyder meget på, at svindelsagen i Forsvarets Ejendomsstyrelse er ‘forholdsvis alvorlig’.

Det vurderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet.

»Man har kun taget nogle stikprøver i et enkelt år, og det kan jo gå mange år tilbage. Og så kan det vise sig, at det er meget mere omfattende, end vi tror,« siger han til Ritzau.

Torsdag eftermiddag kom det frem, at to ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse er blevet politianmeldt for svindel med styrelsens penge.

Forsvarets Ejendomsstyrelse har ansvaret for al opførsel og drift af forsvarets faciliteter, og styrelsen forvalter årligt et budget på to milliarder kroner.

Nogle af disse penge er blevet brugt på fiktive indkøb, lyder det i en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som har videregivet sagen til politiet.

Rigsrevisionen kom på sporet af den formodet svindel, da en økonomiansvarlig for et håndværkerfirma, der udførte opgaver for styrelsen, rettede henvendelse.

Det skriver TV 2, der har talt med den revisoruddannede økonomiansvarlige, som hedder Karsten Ravnsgaard.

Han fortæller, at han blev mistænksom, da han opdagede, at de beløb, som håndværkervirksomheden fakturerede Forsvarets Ejendomsstyrelse, ikke stemte overens med den reelle pris for opgaven.

Han opdagede også, at der på styrelsens bestillingsliste optrådte dyre designerlamper, støvsugere og vingaver.

Derfor tog han fat i sin egen ledelse. Men da denne ikke reagerede, kontaktede han de regnskabsansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Her var heller ingen reaktion at hente.

Karsten Ravnsgaard kontaktede derfor Rigsrevisionen.

»Jeg synes, det er forkasteligt, når vi har så mange styrelser og kommuner, der kæmper. De kæmper for at få det til at hænge sammen, og at vi så har nogle steder i det offentlige, hvor de på en eller anden måde sejler i deres håndtering af penge, så synes jeg, de var bedre tjent et andet sted,« fortæller han om sig bekymring.

En bekymring, som forsvarminister Trine Bramsen (S) deler. Hun kalder sagen ‘meget alvorlig’.

»Rigsrevisionens rapport er meget skræmmende læsning, og det er meget, meget alvorlig læsning, det her,« siger Trine Bramsen til Altinget.