Uanset om du står foran den madspildsbekæmpende hjørnerestaurant Textur på Vesterbro, eller om du finder dig selv ved indgangen til det cocktailnørdede spisested Struktur ved Vesterå, har de én ting til fælles.

De er stiftet af kokken Dennis Juhl, der nu gennem flere år har været med til at nytænke og opfriske det aalborgensiske madmarked.

Men selv en mesterkok har brug for at tage en pause fra hjemmelavet mad og slå benene op med god takeaway.

Her er hans fem favoritsteder:

1. La Bottega

»Har jeg lyst til pizza, er La Bottega et rigtig godt sted. Ejeren Carlo er blevet en kultperson, fordi han har været med til at drive rigtig mange italienske retauranter i byen. La Bottega har nogle rigtig lækre blandede antipasti, og hans vegetarpizzaer er rigtig gode. Der er en balance mellem de grillede grøntsager og den friskost, han bruger.«

»Og så bliver pizzaen ikke vædet af grøntsagssaft, som man kan risikere. Carlo har virkelig karakter. Han er, som en italiener er på alle måder. Og så er han en rigtig brødnørd. Jeg vil mene, at han kan slå de fleste bagere af banen. Hans pizzabund på surdej er fantastisk, og jeg har selv været nede ved ham for at prøve at lære at lave brødet.«

2. Sticchi's

»Et andet pizzasted, jeg godt kan lide, er Sticchi's på Kastetvej. De laver også sindssygt god pizza, men i en helt anden stilart end La Bottega. Her laver de pizza i Napoli-stil.«

»Det betyder, at skorpen bliver lidt mere luftig. Der får du en solid pizza.«

3. Restaurant Fusion

»Nogle ved ikke engang, at de laver sushi som takeaway, men de er skarpe til det. Ejeren Vinh kom hertil som bådflygtning med sine forældre. De startede en grillbar her i Aalborg, som han senere overtog. Han er en utrolig arbejdsom og passioneret mand, og det kan man også mærke i det mad, han laver.«

»Han kører et ærligt og autentisk asiatisk køkken, og han er kompromisløs med råvarerne. Tunen er af den bedste kvalitet, og han laver en rigtig god havtaskeret med karrysauce og Bok Choi.«

4. Burger Boom

»Hvis jeg har lyst til en god burger på en tømmermandsdag, tager jeg til Burger Boom på Vesterbro. I min verden er »less is more« nøglen til en god burger. I dag kan du proppe næsten alt i en burger, og flere steder fylder de dem jo med op til 15 forskellige ting.«

»På Burger Boom er burgeren god og simpel. Det er en fornuftig bolle, og deres bøf er lavet, så man lige kan se, at den ikke er fuldstændig stegt igennem. Og så putter de en god dressing i. Jeg bestiller typisk deres cheeseburger, og så kan man få pomfritter til. De er også fine, men det er burgeren, man kommer der for.«

5. Mumbai

»Den indiske restaurant Mumbai ved Nordkraft kan jeg også godt lide. Nogle laver indisk mad helt vanvittigt stærkt, uden der er nogen tilpasning i det. Det er svært at finde balancen, men jeg synes, de har fundet den. Krydderierne hænger godt sammen i deres retter.

»Jeg er specielt glad for deres ret med rød karry og rejer.«