Lyt til artiklen

Færgeruterne mellem Grenå og Halmstad og Frederikshavn og Göteborg har opnået en stigning på intet mindre end 229 procent i antallet af passagerer i juli sammenlignet med sidste år.

Det oplyser Stena Line, der driver ruterne, i en pressemeddelelse.

Af denne fremgår det dog, at det særligt er passagerer, som rejser fra Sverige, der tager færgeturen til Danmark.

I sommeren 2022 udgjorde rejsende, der havde afgang fra enten Halmstad eller Göteborg nemlig 50 procent af det samlede passagerantal.

»Når man kan tage sin bil med på færgeoverfarten, åbner det for uendeligt mange muligheder til at udforske det danske sommerland. Det har flere svenskere opdaget, og derfor ser vi en stigning i antallet af passagerer,« lyder det fra Julia Kronberg, som er Group Marketing & Acquisition Manager hos Stena Line, der tilføjer:

»Også blandt de danske turister ser vi en stor interesse for færgeruterne, der er en smutvej til oplevelser i den svenske natur, hvor blandt andet glamping og aktive ferietilbud med for eksempel cykling eller vandring hitter.«

Turen fra Frederikshavn til Göteborg kan gøres på blot 3 timer og 30 minutter, mens det fra Grenå til Halmstad kan klares på 4 timer og 35 minutter.

Foruden danskerne og svenskerne selv, er også folk fra blandt andet Holland og Tyskland steget ombord på færgeruterne i løbet af sommeren.