Vi troede måske lige, at vi var sluppet.

Men nej.

En del danskere vil blive ramt af corona i efteråret og til vinter.

Det skriver Børsen

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, forudsiger, at der vil komme en del små corona-smittebølger i efteråret og til vinter.
Faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, forudsiger, at der vil komme en del små corona-smittebølger i efteråret og til vinter. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Vis mere

Til mediet siger Tyra Grove Krause, der er faglig direktør på Statens Serum Institut:

»Vi kan forvente stigende smittetal hen over efteråret og vinteren, for der har lungevejsvirus bedre betingelser for at smitte mellem mennesker. Men jeg tror ikke, at vi vil få en meget stor bølge, som vi så de første år med corona. Mere et mønster ligesom sidste år, hvor der kommer flere mindre smittebølger hen over efteråret og vinteren, som kan være drevet af nye varianter, der kommer på banen.«

Ifølge Tyra Grove Krause får vi ikke umiddelbart brug for at finde mundbindet frem igen.

Og der er heller ikke andre restriktioner på vej fra myndighedernes side.

Langt de fleste vil nemlig ikke blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet.

Hun tror, at vi vil komme til at se lidt flere sygemeldinger end normalt på arbejdspladserne og understreger det vigtige i at blive hjemme, hvis man er syg.

Til Børsen fortæller Tyra Grove Krause, at danskerne nu har opbygget en større immunitet i befolkningen. Og så sætter den herskende omikronvariant sig i de øvre luftveje og ikke så dybt nede i lungerne som de første varianter.

Derfor bliver vi ikke længere så syge.

Skulle der komme en ny variant til, henviser den faglige direktør til, at vi fortsat har vores vacciner, som vi igen kan gøre brug af.