Et fnatudbrud har ramt seks skoler og institutioner i Svendborg Kommune, og det har nu fået Vejstrup Efterskole til at sende eleverne hjem.

Det fortæller skolens forstander, Michael Bjørn, til fyens.dk.

»Vi sender eleverne hjem på forlænget weekend i morgen (torsdag, red.), og når de så kommer hjem, bliver de allesammen behandlet med creme,« fortæller forstanderen om de i alt 250 elever, der lige får et par ekstra fridage.

Han fortæller samtidig, at de lukker skolebygningen i tre dage. Hvis der skulle sidde mider i dem, vil de nemlig ikke overleve.

På arkivbilledet: En person med fnat.
På arkivbilledet: En person med fnat. Foto: Iris/shutterstock (modelfoto).
Vis mere

Han oplyser samtidig til avisen, at hans indtryk er, at Vejstrup Skole ikke er den eneste skole i området, der har problemer med den lille mide.

Avisen har også talt med en hygiejnesundhedsplejerske i Svendborg Kommune, der fortæller, at tre daginstitutioner, tre skoler og nogle efterskoler er blevet ramt af udbruddet.

Fnat er en infektion, som er forårsaget af fnatmider. Symptomerne kan være kløe, som skyldes kroppens reaktion på mider, mideæg og midernes afføring. Har man ikke haft det før, kan der gå flere uger, før kløen begynder.

Bliver man ikke behandlet, er der risiko for, at man udvikler eksem og anden kronisk hudsygdom.