Lyt til artiklen

Den skandaleramte Herlufsholm Kostskole og Gods har fået ny rektor og bestyrelse.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Den nye rektor for Herlufsholm Skole og Gods bliver Gitte Nørgaard, der kommer fra en stilling som direktør på Aarhus Business College og har mere end 25 års ledelseserfaring i bagagen.

Gitte Nørgaard starter sit virke på Herlufsholm 1. september 2022.

»Vi er glade for at have en ny rektor og en bestyrelse på plads. Det er vigtige milepæle i den forandringsproces, skolen står overfor. Nu er vores fokus på at få rettet op på problemerne og genskabt tilliden til skolen. Det er ikke noget, vi gør fra den ene dag til den anden,« siger den nyudnævnte forstander, Jon Stokholm.

»Men vi tager fortidens udfordringer alvorligt. Og vi anerkender typen og omfanget af kritikpunkter og forandringer, der skal til. Med den nye bestyrelse og rektor er vi for alvor i arbejdstøjet og fortsætter dialogen med myndighederne om de forandringer, der skal til.«

Gitte Nørgaard ser også frem til arbejde også selvom, at der er en del.

»Jeg glæder mig til at tiltræde på Herlufsholm. Det er en skole med et tårnhøjt fagligt niveau beliggende i smukke historiske omgivelser. Men det er klart, at der ligger et arbejde foran os med at sikre, at Herlufsholm er en skole, hvor dannelse, faglighed og et godt kammeratskab går hånd i hånd, og som elever og forældre er trygge ved og stolte af at have tilknytning til,« siger Gitte Nørgaard.

Skolen har i løbet af 2022 været under massiv pres efter, at en TV 2 dokumentar kunne afdække flere krænkelsessager.

Kort tid efter måtte bestyrelsen fyre den daværende rektor, Mikkel Kjellberg.

Og ikke lang tid efter trak hele bestyrelsen sig.

Til sidst følte Kronprinsparret sig nødt til at trække deres børn fra Herlufsholm.