Tilbage i februar begyndte en lavine af problemer og skandaler at rulle ned over det dengang succesfulde Rengoering.com.

Nu, otte måneder senere, har ledelsen besluttet at begære selskabet konkurs, fordi fortsat drift er »udsigtsløs«.

Det fremgår af en mail, som de ansatte modtog torsdag, og som B.T. er i besiddelse af. De står nu fortvivlede tilbage uden løn.

»Vi føler os meget frustrerede. Jeg står med underskud på lønkontoen og kan ikke betale mine regninger,« siger en ansat.

Skandalen omkring rengøringsfirmaet fra Brøndby begyndte med en omfattende politiaktion i København 22. februar.

Her blev ti personer anholdt for ulovligt arbejde ved statens styrelser og ministerier, hvor selskabet Rengoering.com gjorde rent.

B.T. afslørede sikkerhedsbruddet i staten i en række artikler. Blandt andet arbejdede en udlænding med indrejseforbud ulovligt i Ankestyrelsen.

Det fremadstormende selskab var på det tidspunkt ellers en af de største leverandører af rengøring til det offentlige.

De havde millionkontrakter med staten og gjorde rent hos blandt andet Udlændinge- og Integrationsministeriet, Justitsministeriet, Finansministeriet og flere domstole.

Men i kølvandet på skandalen om ulovlig arbejdskraft rev Økonomistyrelsen millionkontrakten med selskabet over.

Domstolsstyrelsen og flere domstole i Danmark valgte dog at beholde Rengoering.com.

Det udløste en storm af kritik fra politisk side, hvor Venstre har indkaldt både finans- og justitsministeren i samråd om sagen.

På trods af sagerne om ulovlig arbejdskraft fastholdt blandt andet Jammerbugt Kommune og Holbæk Kommune aftaler med Rengoering.com.

Men i juni valgte også Holbæk Kommune at ophæve deres kontrakt med Rengoering.com på grund af misligholdelse og dårlig rengøring.

Tilbage står adskillige ansatte i blandt andet Jammerbugt Kommune, hvor medarbejderne har råbt op om dårlige arbejdsforhold.

Af cvr-registeret fremgår det, at der i juni 2022 var 148 ansatte i Rengoering.com.

De medarbejdere er nu alle blevet opsagt og står uden løn. I mailen til de ansatte oplyser Rengoering.com, at de kan søge dækning for deres løn hos Lønmodtagernes Garantifond.

Rengoering.com's advokat skriver i en mail, at medarbejderne er henvist til at søge råd og vejledning hos deres fagforening og vil blive kontaktet og vejledt af kurator.