Der er ros til Mette Frederiksens åbningstale fra adskillige brugere på Twitter herunder flere politikere.

»Inden vi taler om valget: Er du sindssyg en god åbningstale, Mette Frederiksen er i gang med,« skriver Morten Crone Sejersbøl, der er direktør i kommunikationsbureauet Geelmyuden Kiese.

Mette Frederiksen fortalte blandt andet nogle personlige historier om blandt andet den afgående formand Bertel Haarder (V) samt Henrik Dam Kristensen (S) og Marianne Jelved (RV).

»Fin indledning og smukke afskedsord til tre politiske veteraner,« skriver folketingskandidat for Enhedslisten Pelle Dragsted på Twitter.

Statsminister Mette Frederiksen under Folketingets åbning på Christiansborg Slot i København, tirsdag den 4. oktober 2022.
Statsminister Mette Frederiksen under Folketingets åbning på Christiansborg Slot i København, tirsdag den 4. oktober 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Mette Frederiksen talte også om den krise, som verden står i, ikke mindst sikkerhedspolitisk med Vladimir Putins krig i Ukraine og sprængninger af gasledninger i farvandet ud for Bornholm.

»Vi skal ikke skrue ned på militærbudgettet, når andre opruster, og vi skal ikke sælge kritisk infrastruktur fra. Den strategi skal vi væk fra. Vi skal spille en langt mere offensiv rolle internationalt. Ellers er der andre, der gør det,« lød det blandt andet fra Mette Frederiksen.

En potentiel politisk modstander, kandidat for Moderaterne Jakob Engel-Schmidt, skriver på Twitter:

»Jeg er uenig med statsministeren i meget. Men hun holder en flot og velkomponeret åbningstale.«

En anden Twitter-bruger, Mathias Lund Schjøtz, skriver:

»Enig, at det er en rørende åbningstale. Denne gang er alvoren ikke kun i talen, men også i virkeligheden«.

Mette Frederiksen valgte ikke at udskrive valg i forbindelse med åbningstalen, hvilket betyder at det sker enten i morgen onsdag eller torsdag, hvis det skal nås inden de radikales mulige mistillidsvotum.