Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For mange danskerne er det forbundet med dårlige nerver at tjekke sin årsopgørelse.

Men ifølge BDO Danmark vil langt de fleste danskere i år blive mødt af grønne tal. Det skriver rådgivnings- og revisionsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Og der er altså mindre end en måned til, at Skattestyrelsen åbner op for adgangen til årsopgørelsen for skatteåret 2021.

Nærmere bestemt den 14. marts, der udgør den officielle åbningsdato.

Og her ser det altså ud til, at der er gode nyheder til mange danskere.

BDO forventer nemlig, at mindst 75 procent af danskerne med enkle indkomstforhold skal have penge tilbage i skat for skatteåret 2021.

»Beløbet kan variere fra 10 kroner og op til flere tusinde kroner. Men vi regner med, at det statistisk set vil være 5.000 kroner i gennemsnit til hver person,« siger Morten Neumann Jørgensen, der er senior manager hos det statsautoriseret revisionsselskab BDO til B.T.

Det er især grupper af borgere med enkle indkomstforhold, der skal glæde sig til at få en ekstra økonomisk indsprøjtning på Nemkontoen engang i april.

Det drejer sig især om lønmodtagere, pensionister og studerende. En gruppe svarende til omkring 4,5 millioner personer – eller langt størstedelen af de danske skattebetalere.

I 2020 fik cirka 80 procent af denne gruppe udbetalt overskydende skat med et samlet beløb på 19,5 milliard kroner. Det svarer til 5.442 kroner per person i gennemsnit.

Ender man i gruppen af danskere, der skal betale penge tilbage – også kaldet retskat – så forudser BDO, at det bliver inden for overskuelighedens grænser.

»Vi forventer, at dem, der skal betale restskat, skal betale et overskueligt beløb på cirka 7.000 per person i gennemsnit,« siger Morten Neumann Jørgensen.

Hos BDO forventer man, at langt de fleste danskere vil få beløbet indregnet i deres forskudsskat for 2023.

Desuden opfordrer Morten Neumann Jørgensen danskerne til at huske at rette i deres forskudsopgørelse, hvis man eksempelvis har købt hus eller skiftet job.

Det skyldes, at forskudsopgørelsen udregnes på baggrund af tidligere årsopgørelser.

Rettelse: Ovenstående artikel er efter udgivelsen rettet, således at det ikke er Skattestyrelsen men BDO, der refereres til som afsender. Den officielle åbningsdato for tjek af årsopgørelsen af ligeledes rettet fra 11. marts til 14. marts.

Andre læser også