På prisskiltet stod der 79,9 millioner kroner, da Lego-milliardær Thomas Kirk Kristiansen og hans hustru Signe Kirk Kristiansen i foråret skrev under på købsaftalen og overtog det historiske Skovsbo Gods syd for Kerteminde.

Men knap er den planlagte totalrenovering af det 450 år gamle gods for alvor kommet op i gear, før Slots- og Kulturstyrelsen nu har stoppet håndværkerne, skriver fyens.dk.

Årsagen er, at der i de århundreder, der er gået siden godsets opførelse i 1570’erne, er blevet udført en række arbejder, som ikke har været lovlige.

Med andre ord skal der nu ryddes op i de mange ulovligheder fra tidligere.

»Alle igangværende bygningsarbejder, der går ud over almindelig vedligeholdelse, skal derfor standses nu. Arbejderne må ikke genoptages, før der foreligger en tilladelse til bygningsarbejder fra Slots- og Kulturstyrelsen,« står der i den mail, som styrelsen har sendt til bygherrens arkitekt Anders Sunke.

Han er dog ikke overrasket over meldingen.

For det er Anders Sunke selv, som har inviteret Slots- og Kulturstyrelsen ud for at gennemgå godsets tilstand, så alt kommer til at holde sig indenfor reglerne.

»Vi ville sikre os, at når vi startede det her projekt, skulle der være rent bord i forhold til at alt i huset skulle være lovligt. Og ved gennemgangen fik vi konstateret, at der er var nogle ting, der ikke var lovlige.«

»Der har jo været et hav af ejere før Thomas og Signe, og huset har gennem årene været anvendt til mange forskellige ting,« siger Anders Sunke til mediet.

Den allerede vedtagne plan er, at både avlsbygninger og hovedbygningen skal føres tilbage til sit oprindelige, originale udtryk.

Det er arbejdet på selve hovedbygningen, der nu er blevet standset.

Håndværkerne kan fortsætte arbejdet med at give nyt liv til godsets avlsbygninger.