Lyt til artiklen

Dagligvaregiganten Coop har tirsdag meldt ud, at de vil skrue ned for varmen i alle deres butikker på grund af energiprisernes himmelflugt.

Hos Rema 1000 går man anderledes til værks.

Rema 1000-butikkerne drives af selvstændige købmænd, og hvordan de vil spare på strømmen, beslutter de enkeltvis.

Dog er kædens købmænd »meget opmærksomme« på energiprisernes himmelflugt, skriver kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schrøder, i en kommentar til B.T.

»Derfor har de fuldt fokus på, hvad de bedst kan gøre for at spare på energien – men det er ikke noget, vi sender pressemeddelelser ud om, hvis vi drejer på termostaterne,« skriver han.

Coops mål er, at der skal være 19 grader alle steder – og ikke som nu 21 grader.

Salling Group, der ejer kæderne Netto, Føtex og Bilka, oplyste forleden til Berlingske, at de ligeledes sænker indendørstemperaturen.

»På tværs af forretningen sænker vi indendørstemperaturen til det niveau, som myndighederne lagde op til i sidste uge – også i varehusene, hvor vi dog ikke kender den eksakte temperatur endnu – det arbejdes der på ud fra et hensyn til fødevaresikkerheden,« skriver Salling Group i en kommentar.

Yderligere skærer Salling Group ned for belysningen på en lang række lyskilder, blandt andet i lofter, i køle- og fryseelementer, og så slukker koncernen for den udendørs julebelysning.

»Derudover slukker vi, eller skruer ned for køleelementer, henover natten – eksempelvis kølere med drikkevarer, mens temperaturen i køleskabet får et nøk op i de åbne timer. Derudover en lang række andre eksempler såsom slukkede tv-udstillingsmodeller,« skriver Salling Group.

Coop har også igangsat en række omfattende energibesparelsesprojekter - blandt andet at samtlige lyskilder såsom pærer, spots og lysstofrør bliver udskiftet.

Yderligere har koncernen i løbet af de seneste uger fjernet over 2000 kølere i butikkerne.

Coop har også samlet en intern gruppe, der skal komme med endnu flere forslag til at reducere energiforbruget i alle dele af virksomheden.

Coops kæder er Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta, Coop 365 og Irma.