Det danske udenrigsministerium er havnet i lidt af en shitstorm, efter det skiftede sit profilbillede på Facebook.

Profilbilledet forestiller nemlig Danmarks rigsvåben i midten af det ukrainske flag.

Det sker i forbindelse med årsdagen for den russiske invasion i Ukraine, der fandt sted 24. februar sidste år, for at vise regeringens støtte til det ukrainske folk.

Ikke desto mindre har det sat gang i kommentarsporet på ministeriets Facebook-side.

Tirsdag eftermiddag har 607 kommenteret det nye profilbillede, og 603 har reageret på opslaget – flest med en vred emoji.

Udenrigsministeriets nye profilbillede på Facebook.
Udenrigsministeriets nye profilbillede på Facebook. Foto: Udenrigsministeriet/Facebook
Vis mere

'Dannebrogs farver er røde og hvide! Kan vi mon få en forklaring på, hvad der reelt foregår?' skriver Lars Hedegaard Sørensen på Facebook.

'Jeg er godt nok lige fyldt 50, men har ikke demens og er ikke farveblind. Danmarks flag er da rødt og hvidt, IKKE gult og blåt? Er vi blevet en del af Sverige eller hvad?' skriver Tom Jensen.

Det er dog ikke alle, der er sure over det nye profilbillede, og at Udenrigsministeriet viser støtte til Ukraine i forbindelse med årsdagen for den russiske invasion af Ukraine.

'Tak for støtten,' skriver Inna Horbenko også i kommentarsporet.

Til B.T. oplyser Udenrigsministeriet, at profilbilledet skiftes tilbage til ministeriets sædvanlige billede, efter etårsdagen er markeret. Desuden skriver ministeriet:

»Profilbilledet er i overensstemmelse med Udenrigsministeriets retningslinjer for design og logo, og ministeriet har i andre sammenhænge tidligere midlertidigt udskiftet profilbillede, hvor ministeriets logo har været placeret oven på andre baggrunde, så det er ikke usædvanligt.«