Radioavisen, som du kender den, bliver snart historie. Fra næste år vil lytterne ikke længere få en nyhedsudsendelse, som passer til hver enkelt kanal.

Det betyder helt konkret, at lytterne i 2019 vil opleve ét samlet format for nyhedsundendelsen for P1, P2, P4, P5 samt P6, P7 og P8, indtil de tre sidste kanaler bliver lukket.

Det skriver MediaWatch og DR.

»...vi laver to tydelige spor: På flow-radio vil de voksne fremover få den samme radioavis på tværs af vores kanaler, mens de unge fortsat vil få P3 Nyheder. På den digitale front vil vi skabe et nyhedstilbud på podcast til både voksne og unge. Til den sidste gruppe har vi allerede 'Den daglige dosis', der ligger i P3-regi,« fortæller DR's radiochef Gustav Lützhøft til DR.

Ifølge Radiochefen bliver den nye samlede radioavis ikke en sammenblanding af de nuværende formater, men en helt ny.

Radioaviserne har længe varieret i koncept, indhold og sendelængde, men det vil fra 1. januar ikke længere være tilfældet.

Ændringerne i Radioavisen sker som følge af DR's spare- og strategiplan.

»Vi forsøger at gå på to ben på samme tid. Dels skal vi som en konsekvens af medieforliget spare en masse penge, og derfor har vi valgt at bruge færre ressourcer på at lave formateret nyheder til de forskellige radiokanaler,« siger Thomas Falbe, nyhedschef i DR Nyheder, til MediaWatch.

Radionyhederne på P3 forbliver dog uændret i den nye sammenlægning, og lytterne bliver i det nye år også introduceret til et tidssvarende koncept i form af en nyhedspodcast, der skal matche efterspørgslen i 'den digitale tidsalder'.

Selvom de forskellige nyhedsudsendelser har været målrettet specifikke målgrupper, vil den nye radioavis stadig samle alle lyttere på lige fod.

Thomas Falbe, nyhedschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, forklarer således, at ambitionerne for Radioavisen vil forblive uforandret.

De forskellige udgaver vil komme i 3,5 eller 15 minutters udsendelser og dermed kortere end flere af de nuværende.