Københavns Professionshøjskole kan ende med et kæmpe tab, hvis regeringens ønske om at flytte uddannelsespladser ud af de store studiebyer realiseres.

160 millioner kroner årligt vil beløbet lyde på ifølge professionshøjskolens ressourcedirektør, Søren Rotvig Erichsen. Det skriver TV 2 Lorry.

Bliver Søren Rotvig Erichsen og resten af ledelsens regnestykke til virkelighed, så vil det betyde, at de skal skære markant ned på antallet af medarbejdere. Hele 20 procent.

Nedskæringen vil betyde færre undervisningstimer. Cirka 20 procent færre timer årligt, skønner direktøren.

»Den hårde, barske virkelighed er, at hvis vi bliver pålagt noget, som koster os 160 millioner om året, så bliver vi jo nødt til at gøre noget,« siger han.

Regeringens forslag vil betyde, at Københavns Professionshøjskole over en treårig periode skal oprette næsten 4.000 studiepladser uden for hovedstaden.

Selvom det er noget Søren Rotvig Erichsen frygter, så mener Socialdemokratiets Kasper Sand Kjær, der er formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget, ikke, at regnestykket er retvisende.

Det er ikke en spareøvelse, lyder det. Kasper Sand Kjær uddyber, at der er afsat en pulje på 600 millioner kroner til de udgifter, der vil komme i forbindelse med omrokeringen. Desuden vil man få flere penge per studerende, hvis forslaget går igennem.

Professionshøjskolens ressourcedirektør er ikke overbevist. Han mener fortsat, at der vil opstå økonomiske problemer. Det handler for ham også om, at der er risiko for manglende efterspørgsel, hvis en uddannelse er placeret ude af de store byer.

Regeringen forhandler økonomien bag udspillet frem til 10. Juni. I udspillet foreslår man blandt andet, at Københavns Professionshøjskole skal flytte lægge en læreruddannelse i Hillerød, og pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelser skal placeres i vestegnskommunerne.