Efter fund af multiresistente bakterier afbryder Sandoz samarbejdet med producent af Dicillin.

Firmaet Sandoz trækker antibiotikummet Dicillin permanent fra markedet.

Det oplyser producenten til MedWatch.

Det sker efter en sag om fund af multiresistente bakterier.

»Vi vil indlede den formelle proces mod en endelig og permanent tilbagetrækning af produktet fra markedet,« lyder det i en mail fra Carsten Glerup, som er administrerende direktør i Sandoz' danske datterselskab, til mediet.

Dicillin er produceret for den schweiziske medicinalvirksomhed Sandoz af en hemmeligholdt europæisk kontraktproducent. Det er kontrakten mellem de to parter, som er blevet ophævet.

En inspektion hos kontraktproducenten har ifølge MedWatch vist brud på regler for god fremstillingspraksis. Blandt andet manglende rengøring og uregelmæssig brug af handsker.

Og det er netop den manglende rengøring, som har været afgørende, oplyser Carsten Glerup til MedWatch.

»På baggrund af undersøgelsens foreløbige konklusioner har vi med omgående virkning besluttet at opsige samarbejdet med den pågældende underleverandør,« skriver han til mediet.

Mandag oplyste Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside, at det sandsynligvis er netop rengøringsfejl, som er årsagen til forureningen af antibiotikamedicinen.

Allerede i februar tilbagekaldte styrelsen antibiotikummet. Grundlaget var, at der var konstateret resistente bakterier hos personer, som havde brugt lægemidlet.

/ritzau/