Den norske prinsesse Märtha Louise er gået ind i kampen mod racisme, der de seneste uger har vist sit grimme ansigt i USA og i flere andre lande verden over.

Prinsessen har lagt billeder op på Instagram af sig selv og sine døtre, som udviser sympati for de sorte i USA, der oplever racisme. Det skriver Daily Mail.

Det sker, efter at den 46-årige sorte amerikaner George Floyd i maj døde under en voldsom anholdelse.

Det har nu fået den norske prinsesse til at demonstrere virtuelt. På det første billede knæler prinsesse Märtha Louise. I strakte arme hen mod kameraet holder hun et hjemmelavet skilt, hvorpå der står: 'Jeg forpligter mig til at lytte, tage ved lære og handle'.

På samme Instagram-opslag har hun lagt billeder op af sine døtre, der tager del i den virtuelle sympati-demonstration.

De næste billeder viser nemlig hendes tre døtre, Maud Angelica på 17 år, Leah Isadora på 15 år og Emma Tallulah på 13 år.

På det første billede af døtrene ses en nedtrykt ung prinsessedatter, der i sine hænder holder en iPad med et billede af en sort mand og teksten 'Black Lives Matter'.

Det næste billede viser den anden datter, der ud over at holde et skilt med samme tekst, 'Black Lives Matter', har iført sig regnslag og sygehusmaske.

På det sidste billede ses den sidste datter, der foran sig – lidt oppe foran sit ansigt – holder et skilt hen imod kameraet. På det står der: '#BLM' – hvilket også betyder Black Lives Matter.

Fælles for dem alle er, at prinsesserne knæler.

Til billederne har prinsesse Märtha Louise skrevet en medfølende og taknemmelig tekst:

»På trods af at vi ikke kan deltage i demonstrationerne i Olso i dag på grund af coronavirus, støtter vi alle jer, der hver dag sætter jeres liv på spil for at ændre verden. Siden alle er gået online disse dage, kommer her vores del af demonstrationen: Vores hjerter er fulde af kærlighed, og lad den flyde ud i verden, så vi måske udvikler os til individer, som kan støtte vores sorte brødre og søstre. For vi ved, at sorte liv betyder noget. Nok er nok. Vi vil lytte og tage ved lære for at blive de bedste allierede, vi kan blive. OG VI VIL HANDLE.«

Opslaget er blevet modtaget meget positivt. Det har fået knap 14.500 likes og en masse rosende kommentarer.

Det er første gang, prinsessen offentliggør et billede af sig selv, hvor hun engagerer sig i kampen mod racisme i USA. Men det er ikke førte gang, hun giver udtryk for sin mening.

Tidligere har prinsessen delt et billede på Instagram, der viser, hvis side hun er på i den nu verdensomspændende racismekonflikt. Her ses nemlig en sort kvinde, der deltager i demonstrationerne i USA. I luften holder hun et skilt med teksten: 'George Floyd's life mattered'.