I fem år har vi hver mandag til torsdag kunnet tænde for TV 2-programmet '22 Nyhederne med Poul Erik Skammelsen', men det slutter den 28. januar.

Det skyldes, at TV 2 nedlægger 22 Nyhederne og erstatter udsendelsen med en ny sen sendeflade. I den forbindelsen skal den profilerede tv-vært og journalist dele det nye program med en række andre værter.

Nyhedschef på TV 2 Nyhederne Jacob Kwon bekræfter, at Poul Erik Skammelsen ikke længere skal være de sene nyheders eneste vært.

»Det kræver meget at løfte en sen udsendelse alene, og Poul Erik har taget et kæmpe slæb i fem år med 22 Skammelsen, så nu skal han lettes lidt,« siger Jacob Kwon.

Han fortæller, at beslutningen om at ændre programmet og fjerne Poul Erik Skammelsen som udsendelsens anker ikke har været Skammelsens egen beslutning.

»Poul Erik har ikke selv ønsket det, men han synes, at det er en god plan,« siger Jacob Kwon.

Poul Erik Skammelsen fortæller til B.T., at det er rigtigt, at han ikke selv har valgt, at programmet skal ændres.

»Jeg er blevet informeret om ændringerne, men det har ikke være mit valg,« siger Poul Erik Skammelsen og uddyber, at han blev orienteret om ændringen for et stykke tid siden:

»Jeg blev spurgt, om jeg ville være en del af den nye sendeflade, og det sagde jeg ja til. Så det er jo ikke fordi programmet lukker, det rykker bare en halv time frem og ændrer lidt karakter.«

Fra slutningen af januar vil TV 2's nye nyhedssatsning blive sendt fra klokken 21.30-22.20.

Den nye arbejdstid glæder da også Poul Erik Skammelsen:

»Nu burde jeg få en time tidligere fri, så kan jeg forhåbentlig komme lidt tidligere i seng og nå at se min familie om morgenen,« fortæller han.

I stedet for én enkelt vært, vil det nye nyhedsprogram have en fast værtsgruppe, hvori Poul Erik Skammelsen indgår, forklarer Jacob Kwon.

»Skammelsen er central i den nye udsendelse, da han vil være en fast del af en værtsgruppe, men jeg kan endnu ikke sige, hvor mange værter de kommer til at være.«

På nuværende tidspunkt vides det derfor heller ikke, hvem Skammelsens medværter bliver.

De sidste fem år har Poul Erik Skammelsen været 22 Nyhedernes eneste vært, og den rolle har også været hård til tider:

»Jeg har lagt mange timer over en månedsnorm i jobbet, og jeg har båret ansvaret for programmet alene, så nu kommer jeg nok til at have færre vagter.«

Programmet kommer heller ikke til at hedde '21.30 Skammelsen', men får bare navnet 'TV 2 Nyhederne' - det samme navn som nyhederne klokken 19 har.

Jacob Kwon fortæller, at ændringen i nyhedsudsendelsens tidspunkt primært skyldes, at flere danskere sidder foran deres tv klokken 21.30 end 22.00, og dermed vil de gerne optimere antallet af seere.

Det nye program kommer til at have et højere tempo og lidt flere historier, end det nuværende format.