Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Syge, fødende og døende mennesker får p-afgifter stukket i forruden, når de parkerer på Aalborg Universitetshospital.

Det har B.T. tidligere kunnet fortælle.

Regionsrådspolitiker Per Larsen (K) sagde i den forbindelse, at han ser p-afgifterne som urimelige og uretfærdige. I samme åndedrag luftede han muligheden for at ændre reglerne på parkeringspladserne.

»Det er min hensigt, at vi tager det her problem op i regionens forretningsudvalg og ser på, hvad vi kan gøre for at skabe et mere fair system,« sagde han til B.T.

Per Larsen (K) mener ikke, at forholdene på hospitalets parkeringspladser er gode nok. Derfor har han også rejst spørgsmålet i regionsrådet.
Per Larsen (K) mener ikke, at forholdene på hospitalets parkeringspladser er gode nok. Derfor har han også rejst spørgsmålet i regionsrådet. Foto: Emil Helms
Vis mere

Problemet er bare, at Per Larsen ikke er sikker på, om de hos regionen har mulighed for at påvirke reguleringen på parkeringspladsen overhovedet.

»Det er en kontrakt indgået mellem Aalborg Universitetshospital og Apcoa, så indtil jeg ser kontrakten, er det uvist for mig, om vi kan tvinge ændringer igennem fra vores side,« siger Per Larsen.

Anderledes ser byrådspolitiker og regionsrådsmedlem Kristoffer Hjort Storm (DF) på sagen.

»Uanset hvad, er det vel regionen, der bestemmer over hospitalet. Og eftersom de er underlagt os, går jeg stærkt ud fra, at vi kan gøre noget ved det,« siger han og fortsætter:

Kristoffer Hjort Storm, tidligere medlem af Dansk Folkeparti.
Kristoffer Hjort Storm, tidligere medlem af Dansk Folkeparti. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Og vi har et ansvar for at gøre noget ved det her problem.«

Så selvom de to politikere ser forskelligt på handlemulighederne, er de enige om, at der er et problem.

»Hvis man løber ind på hospitalet, fordi man er i fødsel, eller man ikke lige får lavet en rigtig registrering, fordi man ikke er bevidst om systemet, så skal man ikke have en bøde,« siger Kristoffer Hjort Storm og fortsætter:

»Det er jo fair nok, at den enkelte p-vagt giver bøden. Men man skal kunne få den annulleret hurtigt og nemt bagefter, hvis man kan dokumentere, man har været på sygehuset,« siger han og understreger, at systemet ikke må sende folk ind i en klagejungle.

Andre læser også