Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tidligere fredag bragte vi på B.T. en artikel om, at en nordjysk politiker skulle for retten for at have sendt et billede af sin penis til en journalist. Nu kan B.T. fortælle, at »politikeren« er ingen andre end Uwe Max Jensen.

Det viser dokumenter, som B.T. har fået aktindsigt i, og den farverige billedkunstner bekræfter det selv.

»Det er mig. Den er god nok. Jeg har sendt det billede af min tissemand. Men jeg er uskyldig i alle anklager,« siger han.

Forklaringen på den kuriositet er ifølge manden selv, at selvom han indrømmer, at have sendt billedet sammen med teksten: 'Uwe Max Jensen har ikke verdens største pik, men har – som det fremgår af billedet – verdens klogeste pik. Verdens eneste pik, der er så klog, at den bruger briller', så mener han ikke, at han har blufærdighedskrænket nogen.

Ud over at sende et penis-billede til en journalist har kunstneren tidligere vist sig nøgen i offentligheden. Her på vej ned til den lille havfrue. (Arkiv)
Ud over at sende et penis-billede til en journalist har kunstneren tidligere vist sig nøgen i offentligheden. Her på vej ned til den lille havfrue. (Arkiv) Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Af hensyn til journalisten, som tilbage i maj sidste år modtog de stærke billeder i sin indbakke, kan B.T. ikke gå i detaljer med Uwe Max Jensens forklaring. Men det er tydeligt, at han i sin egen optik havde en god grund til at trykke send.

Kan du ikke forstå, at det kan virke krænkende og chokerende at åbne sin indbakke og se sådan et billede?

»Nej. Jeg tænker ikke over, at det kan være blufærdighedskrænkende, og jeg mener, at journalisten har anmeldt mig i ond tro,« siger Uwe Max Jensen, som også tror, at han bliver frifundet.

Både for den og de tre andre anklager, som retten skulle have taget stilling til i dag.

»Jeg tror ikke, de kan løfte bevisbyrden og vise, at journalisten faktisk er blevet krænket. Og der er ikke noget seksuelt i det billede,« siger han og fortsætter:

»Det er et billede af min pik med briller på, som er dumt og satirisk, men det har ingen seksuelle undertoner overhovedet,« siger han.

Sagen, som altså skulle have været for retten i Aalborg i dag, er dog ikke blevet ført. Derfor hænger anklagerne stadig i luften. Det skyldes ifølge retten selv, at det ikke har været muligt at give den tiltalte – Uwe Max Jensen – besked om, at sagen skulle føres i dag.

Og Uwe Max Jensen var da mildest talt også overrasket over at vågne op og læse i medierne, at en sag, som han med det samme kunne se, handlede om ham, efter sigende skulle køre, mens han lå i sin seng.

»Jeg så det jo, da jeg vågnede, men det kom meget bag på mig, for jeg er ikke blevet indkaldt, og der er ikke nogen, der er kommet for at hente mig. Jeg har heller ikke kunnet få at vide, hvad jeg præcist er anklaget for. Det fandt jeg også først ud af, da jeg læste det hos jer,« siger Uwe Max Jensen.

Der skal nu findes et nyt tidspunkt for sagen, og når den dag kommer, er kunstneren sikker på, at han kommer til at gå fri derfra.

Uwe Max Jensen har tidligere lavet kunstneriske happenings, der har været på kant med loven. Her torsdag 14. august, hvor planen var at gå nøgen gennem Viborg.
Uwe Max Jensen har tidligere lavet kunstneriske happenings, der har været på kant med loven. Her torsdag 14. august, hvor planen var at gå nøgen gennem Viborg. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014
Vis mere

»Politiet bliver ved med at anklage mig for blufærdighedskrænkelser. Jeg ved ikke, om min pik er stor eller lille, eller hvad den er. Men det er, som om at fordi den sidder på mig, så er den i hvert fald krænkende,« siger han.

»Men jeg er blevet frifundet hver gang. Hvis jeg bliver dømt nu, er det et kæmpe justitsmord.«

Ud over blufærdighedskrænkelse er Uwe Max Jensen anklaget for uberettiget at have delt følsomme billeder, at overtræde et navneforbud og at have fotograferet i Retten i Aalborg.

B.T. har været i kontakt med journalisten, som ikke ønsker at udtale sig.

Andre læser også