Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Politiet undersøger en eksplosion på Christiania
Klokken 02.30 natten til mandag modtog politiet en anmeldelse om en sprængning på Christiania.
'Det er et træhus lige inden for hovedindgangen, som er ramt. De fleste ruder er knust, og noget træværk er sprængt væk fra bygningen,' siger Bjarke Madsen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.
Heldigvis er ingen kommet til skade.
Læs mere her

Københavns Politi efterforsker mandag morgen en eksplosion på fristaden Christiania. (Arkivfoto)
Københavns Politi efterforsker mandag morgen en eksplosion på fristaden Christiania. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Rapport: Syrien har brugt kemiske våben i over 300 angreb
Kemiske våben er blevet brugt langt hyppigere end hidtil antaget i den snart otte år lange borgerkrig i Syrien. Og præsident Bashar al-Assads styre står bag hovedparten af angrebene med de ulovlige kemiske våben. Det fremgår af en rapport fra tænketanken The Global Public Policy Institute.
Læs mere her

Styret i Syrien står bag hundredvis af ulovlige angreb med giftgas og andre kemiske våben, fastslår tænketank. (Arkivfoto)
Styret i Syrien står bag hundredvis af ulovlige angreb med giftgas og andre kemiske våben, fastslår tænketank. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup
Vis mere


Tyskland: Det vil være vanskeligt at hjemtage Syriens-krigere
Det vil være 'ekstremt vanskeligt' for Europa at hjemtage 800 tilfangetagne IS-krigere fra Syrien, som den amerikanske præsident, Donald Trump, har krævet. Det siger Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas. USA kan være tvunget til at løslade dem, og så vil IS-krigerne kunne sprede sig frit til Europa, advarer Trump.
Læs mere her
Det bliver svært at indfri USA's krav om, at Europa skal hjemtage IS-krigere, vurderer tysk udenrigsminister. (Arkivfoto)
Det bliver svært at indfri USA's krav om, at Europa skal hjemtage IS-krigere, vurderer tysk udenrigsminister. (Arkivfoto) Foto: YOUSSEF KARWASHAN
Vis mere

Rådgiver varsler veto hvis kongres afviser nødret
Præsident Donald Trump vil ifølge sin rådgiver ikke afstå fra at nedlægge veto, hvis Kongressen vedtager en resolution og afviser hans erklærede nødretstilstand ved grænsen til Mexico. Det siger præsidentens nære rådgiver Stephen Miller i et interview med mediet Fox News Sunday.
Læs mere her

Stephen Miller, der er rådgiver i Det Hvide Hus, indikerer, at præsident Donald Trump, vil nedlægge veto, hvis Kongressen afslår hans erklæring af nødretstilstand (arkivfoto).
Stephen Miller, der er rådgiver i Det Hvide Hus, indikerer, at præsident Donald Trump, vil nedlægge veto, hvis Kongressen afslår hans erklæring af nødretstilstand (arkivfoto). Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

Læger uden Grænser begrænser nødhjælpsarbejde i DRCongo
Læger uden Grænser begrænser nødhjælpsarbejdet i det østlige DRCongo. Det oplyser en talskvinde for organisationen. Beslutningen er truffet, efter at to af nødhjælpsorganisationens lokale medarbejdere tidligere på måneden blev kidnappet af bevæbnede mænd i byen Masisi i provinsen North Kivu.
Læs mere her

Læger uden Grænser begrænser nødhjælpsarbejdet i det østlige DRCongo efter kidnapning af to medarbejdere. (Arkivfoto)
Læger uden Grænser begrænser nødhjælpsarbejdet i det østlige DRCongo efter kidnapning af to medarbejdere. (Arkivfoto) Foto: Junior D. KANNAH
Vis mere

Australske partier er blevet hacket forud for valgkamp
De største politiske partier og parlamentet i Australien har været udsat for hackerangreb, som en fremmed stat menes at stå bag. Det siger Australiens premierminister, Scott Morrison. Han nævner ingen mistænkte, men ifølge analytikere er Kina, Rusland og Iran de mest sandsynlige bud.
Læs mere her

Det ser ud til, at en fremmed stat står bag hackerangreb mod politikere og partier i Australien, oplyser landets premierminister, Scott Morrison. (Arkivfoto)
Det ser ud til, at en fremmed stat står bag hackerangreb mod politikere og partier i Australien, oplyser landets premierminister, Scott Morrison. (Arkivfoto) Foto: MICK TSIKAS
Vis mere

Flygtningehjælp: Flygtninge nedbrydes af stramninger
Danske flygtninges trivsel påvirkes negativt af evindelige stramninger af udlændingepolitikken. Det er konklusionen i en undersøgelse blandt frivillige i Folkekirkens Nødhjælp. Det er særligt integrationsydelsen, der spiller en negativ rolle.
Læs mere her

De over 100 gennemførte stramninger på udlændingeområdet, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har været med til at gennemføre, kritiseres igen efter en undersøgelse fra Dansk Flygtningehjælp. (Arkivfoto)
De over 100 gennemførte stramninger på udlændingeområdet, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har været med til at gennemføre, kritiseres igen efter en undersøgelse fra Dansk Flygtningehjælp. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Yemen-parter opnår aftale om tilbagetrækning fra havneby
Yemens regering og oprørere fra Houthi-bevægelsen er blevet enige om første fase af en tilbagetrækning af tropper fra havnebyen Hodeida. Det er et vigtigt fremskridt, vurderer FN. Flytningen af militære styrker fra Hodeida udgjorde en central del af en aftale om våbenhvile, der blev lavet i december sidste år i Sverige.
Læs mere her

Selvudnævnt præsident samler 600.000 frivillige i Venezuela
Mindst 600.000 frivillige har meldt sig til at tage imod nødhjælp i Venezuela. Det siger oppositionslederen Juan Guaidó, der har udråbt sig selv til præsident. De frivillige skal konfrontere den venezuelanske regerings blokade af nødhjælp ved grænsen mellem Venezuela og Colombia.
Læs mere her

Mange venezuelanere mødte op ved den colombianske grænseby Cucuta, hvor nødhjælp til Venezuela er oplagret, da den amerikanske senator Marco Rubio søndag holdt tale. (Arkivfoto)
Mange venezuelanere mødte op ved den colombianske grænseby Cucuta, hvor nødhjælp til Venezuela er oplagret, da den amerikanske senator Marco Rubio søndag holdt tale. (Arkivfoto) Foto: EDGARD GARRIDO
Vis mere