Siden mandag morgen har Københavns Politi massivt til stede ved en byggeplads på Lundtoftegade på Nørrebro, hvor der ifølge politiet har været 'voldelige sammenstød, omfattende hærværk og vold'.

»Det er en arbejdskonflikt, der har udviklet sig. Stemningen er ophedet,« siger vagtchef Kristian Rohdin.

Politiet mødte op, fordi en stor gruppe stilladsarbejdere samlede sig for at udtrykke deres utilfredshed med forholdene på byggepladsen. Og det gik vildt for sig.

De vrede stilladsarbejdere væltede et stillads i protest.

Ifølge TV 2 har nogle af demonstranterne også smadret en Porsche med baseball-lignende genstande og vendt den på hovedet.

Der er også affyret kanonslag.

Det sker, efter at der de seneste dage har været flere optøjer ved stilladsarbejdet i Lundtoftegade.

Ifølge mediet A4NU skyldes konflikten, at stilladset på byggepladsen efter mange stilladsarbejderes opfattelse er ulovligt opsat.

Har du billeder eller video af det øjeblik, hvor stilladset blev væltet, eller andre dramatiske øjeblikke under stilladsarbejdernes demonstration? Så vil vi gerne høre fra dig. Send en mail til niep@bt.dk.

I fredags blev det store stillads væltet, og samme aften trak politiet stavene mod en række demonstrerende stilladsarbejdere, skriver Berlingske.

Søndag førte urolighederne til et voldeligt overfald.

Her trængte en gruppe mænd ind på byggepladsen og overfaldt en anden gruppe.

En faglig sekretær fra Dansk El-Forbund og en stilladsarbejder skulle søndag være blevet slået ned, mens de forsøgte at dokumentere ulovlige arbejdsforhold på byggepladsen.

Politiet mødte talstærkt op til mandagens demonstration af frygt for en yderligere eskalering af konflikten. Og betjentene er iført kampuniform.

»Der har før været forsøg på selvtægt, så vi er der for at begrænse skaderne og inddæmme urolighederne,« siger Kristian Rohdin.

Det er flere timer siden, stilladsarbejdernes protest startede, men politiet er stadig til stede ved byggepladsen på Lundtoftegade ved 13-tiden.

»Vi har ikke anholdt nogen, men efterforsker bredt og regner med, at det vil føre til sigtelser,« oplyser Københavns Politi til B.T.

Ifølge formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub, Thomas Strømholt, var det nu væltede stillads, som er konfliktens omdrejningspunkt, decideret farligt.

»Der er meget, der tyder på, at dem, der har sat stilladset op, slet ikke er uddannet til det. Det er livsfarligt at arbejde på det stillads. Folk er sure, for selv om det er anmeldt, sker der ikke noget,« siger Thomas Strømholt til A4 Nu og understreger, at han ikke udtaler sig på vegne af de demonstrerende stilladsarbejdere.

Byggepladsen har været anmeldt til Arbejdstilsynet, men tilsynet fandt efter et kontrolbesøg ikke anledning til, at arbejdet skulle stoppes.

Fagforbundet 3F oplyser i en pressemeddelelse, at der har kørt en sag mod arbejdsgiveren for underbetaling.

3F tager skarp afstand fra de tumultariske scener, der mandag morgen udspillede sig på byggepladsen, og understreger, at al brug af vold og ulovligheder er fuldstændig uacceptabel.

»Hvis der er tale om overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, så tager vi skarpt afstand fra dette og opfordrer folk til omgående at vende tilbage til deres arbejde. Vi har også gjort vores afdelinger opmærksom på dette,« siger Claus von Elling, som er gruppeformand for 3F's Byggegruppen.

Han ved ikke, om det var deres medlemmer af 3F, som væltede stilladset.