Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det virker måske fristende at bevæge sig ud på de tilfrosne søer for at skøjte, kælke eller bare gå en tur med en, du holder af.

Men lad vær! – Lyder det fra Nordjællands Politi.

»Isen er lumsk, og vi opfordrer folk til at respektere restriktionerne. Det kan være livsfarligt,« siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Christian Kobbernagel.

Særligt i Nordsjælland er der mange søer, og på langt størstedelen må man slet ikke færdes. Selvom isen ser tyk og fin ud, er den altså ikke nødvendigvis sikker at bevæge sig ud på. Den er simpelthen ikke bæredygtig.

Politiet frygter, at folk ryger igennem og ikke kan komme op.

»Med de vandtemperaturer, vi har nu, kan man dø af det. Vi er skidebange for, at folk ryger igennem.«

Nordsjællands Politi har heldigvis ikke haft nogen alvorlige anmeldelser endnu. Lørdag brød en person dog igennem Arresø, men formåede heldigvis selv at komme op.

Men det er ikke nødvendigvis sikkert, det går sådan for alle.

»Vores patruljer ser mange familier med barnevogne og små børn på kælk ude på Søerne. Måske kan man hjælpe sig selv op, når man er voksen, men hvis man er et lille barn i en flyverdragt, er det altså ikke sikkert, man kan redde sig selv. Det kan ende tragisk,« siger Christian Kobbernagel.

Man må ikke gå ud på isen, med mindre der er et klart og tydeligt skilt, hvor det fremgår. Hvis der ikke er noget skilt, må man IKKE gå ud på isen.

Andre læser også