Opdateret klokken 15.03: Midt og Vestsjællands Politi oplyser på Twitter, at lastbilen, der lækkede olien, er blevet standset.

Der er spildt olie på vejen i Køge by og på vejene vest for Køge.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom, hvis man kører i området. Det skriver Midt- og Vestsjællands politi på Twitter.

Politiet oplyser, at flere områder i Køge by er afspærret på grund af oliespildet.

Martin Bjerregaard, der er vagthavende ved Midt- og Vestsjællands politi, fortæller til B.T. at politiet aktivt følger oliesporet for at forsøge at finde lastbilen, der spilder olien.

Han fortæller, at de har forfulgt sporet, siden de fik en melding om oliespild på vejen tirsdag klokken 13.14. De har altså fulgt sporet i over en time.

Ifølge Martin Bjerregaard har politiet fulgt et oliespor, der er mere end 15 kilometer langt. Den seneste melding er, at sporet går hele vejen fra Køge by til afkørsel 34 ved Herfølge – en tur på over 15 kilometer. Han fortæller, at nogle trafikanter på sporet glider i sving, fordi vejen er fedtet og glat.

Derfor er det vigtigt, at man passer på, hvis man kører i området omkring Køge, fortæller han.

»Vi ser nogle bilister, der snurrer rundt ude på vejene. Derfor er det vigtigt at være opmærksom,« siger Martin Bjerregaard til B.T.

Han fortæller, at politiet har fulgt efter oliesporet med flere køretøjer. Men det er sværere at finde, efter lækkeren er kørt af motorvejen, fortæller han.

»Så bliver man nødt til at sjusse sig frem og gætte, hvilken vej de er drejet. Så tager det længere tid. Når man kører på motorvejen, er det til gengæld sværere at følge sporet, fordi det bliver mere spredt,« siger Martin Bjerregaard.

Han kan ikke fortælle, hvor langt lastbilen er kommet, men fortæller, at man gør et stort arbejde for at finde den.

»Det er svært at sige, hvornår lastbilen bliver fundet. Opgaven er ikke afsluttet endnu. Vi har flere patruljer med snuden i sporet, der kører rundt i Køge og omegn,«

Martin Bjerregaard kan ikke fortælle noget om, hvor meget olie der er spildt på vejen, men oplyser, at der er tale om en »hel del«.

»Hvis du sidder på ladet af en lastbil og hælder vand ud over 15 kilometer, har du et bud på, hvor meget det er,« siger han.

Martin Bjerregaard oplyser, at brandvæsenet er på sagen med at rydde op langs spildruten.