Da Pïa Loulou var i starten af 30'erne, følte hun sig ensom og alene.

Alle hendes veninder fik kærester og børn og flyttede fra Aarhus for at bo i hus. Hun var alene tilbage i byen i sin lejlighed som den sidste single.

Hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre. Hun var rodløs, ensom og følte, at det var hendes egen skyld.

For hvor går man hen, når man som voksen skal finde nye veninder? Pïa Loulou syntes, der manglede et rum for det. Så hun tog selv affære.

Ifølge Pïa Loulou oplever rigtig mange singlekvinder nemlig, at de står bagerst i køen hos deres veninder, som prioriterer kæreste og børn højest. Pludselig er der ikke tid til venindehygge.

Derfor har hun startet en særlig brunchklub målrettet singlekvinder i alderen 30 til 65 år. På lørdag 30. oktober mødes de første gang i Aarhus.

»Jeg har opdaget, at mange singlekvinder tror, de mangler en kæreste. Men i virkeligheden mangler de måske et meningsfuldt netværk og venskaber med andre, der også er single,« siger Pïa Loulou til B.T.

Hun er uddannet coach med speciale i kærlighedsmønstre og arbejder til daglig med singlekvinder. Mange af dem, hun møder, er udfordrede, fordi deres veninder i parforhold har travlt.

»Det er nemt at føle sig udenfor og ked af det. Jeg syntes selv, det var pinligt, og jeg vidste ikke, at andre havde det på samme måde. Alle mine veninder flyttede fra byen, og så blev der stille.«

Pïa Loulou er selv single, og det har hun været siden 2007. I dag er hun 41 år og leder ikke aktivt efter en kæreste.

Hun har tidligere lavet arrangementer for singlekvinder, men i en anden form. Nu prøver hun brunchklubben af, som der indtil videre har været stor interesse for at deltage i. På bare tre uger har klubben fået 1200 medlemmer.

I brunchklubben bliver der arrangeret møder for singlekvinder i forskellige byer. Her melder man sig til brunch og møder andre, der er samme sted i livet. Der bliver lavet bordplan, så man bliver sat sammen med andre jævnaldrende.

»Mit håb er at skabe grundlag for meningsfulde venskaber, fordi jeg oplever, at mange singlekvinder egentlig godt kan lide friheden i at være single, men mangler nogen at lave ting med, når alle andre er sammen med deres kærester.«

Brunchklubben handler ifølge Pïa Loulou også om at bruge tiden som single på at lære sig selv bedre at kende i stedet for at hoppe videre til det næste forhold.

Indtil videre er der brunchklub for singlekvinder i 13 danske byer. I Aarhus mødes de 30. oktober på KP5 på lystbådehavnen.