Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Per Zeidler er tiltalt for 109 gangbangs: Nu begynder sagen
Efter langt tilløb er sagen mod den tidligere lokalpolitiker Per Zeidler og en medtiltalt nu klar til retten. Den 56-årige ekspolitiker og en jævnaldrende mand er sigtet for rufferi – altså for at drive virksomhed og tjene penge på, at en anden person mod betaling har et seksuelt forhold til en kunde. Den østjyske lokalpolitiker er tiltalt for 109 gangbangs i et lokalt forsamlingshus.
Læs mere her

Pape vil blokere for Løkkes velfærdsløfte
Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at indgå i en borgerlig regering, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) holder fast i valgløfterne om skattestop og velfærdsløfte. Det siger formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, til Berlingske.
Læs mere her

Pia Olsen Dyhr fra SF, Søren Pape fra Det Konservative Folkeparti og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti i samtale inden de deltager i debatprogrammet Højlunds Forsamlingshus i Aabenraa onsdag.
Pia Olsen Dyhr fra SF, Søren Pape fra Det Konservative Folkeparti og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti i samtale inden de deltager i debatprogrammet Højlunds Forsamlingshus i Aabenraa onsdag. Foto: Frank Cilius
Vis mere

Medie: Paludan ville have oplysninger om ung mands forældre
Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, fik i 2013 et femårigt polititilhold mod en ung mand, som han kontaktede gentagne gange. Nu viser nye dokumenter, at Rasmus Paludan også kontaktede den unge mands forældres arbejdspladser og anmodede om aktindsigt i deres personlige oplysninger.
Læs mere her

Partileder for partiet Stram Kurs Rasmus Paludan delte foldere ud på Nørrebro onsdag.
Partileder for partiet Stram Kurs Rasmus Paludan delte foldere ud på Nørrebro onsdag. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Medier: Venezuelas regering og opposition forhandler i Oslo
Ifølge latinamerikanske medier har repræsentanter fra Venezuelas regering og landets oppositionen i flere dage befundet sig i den norske hovedstad, Oslo, for at forhandle om en løsning på den politiske krise i landet.
Læs mere her

Guvernør i Alabama underskriver USA's hårdeste abortlov
Guvernøren i den amerikanske delstat Alabama, Kay Ivey, har natten til torsdag dansk tid underskrevet et lovforslag, der indebærer tæt på et totalforbud mod aborter. Senatet i Alabama godkendte et døgn tidligere lovforslaget, der betegnes som den hårdeste abortlov i USA.
Læs mere her

Alabamas guvernør, Kay Ivey, underskriver det, der er blevet kaldt den mest restriktive abortlov i USA. 
Alabamas guvernør, Kay Ivey, underskriver det, der er blevet kaldt den mest restriktive abortlov i USA.  Foto: Handout .
Vis mere

Trump-ordre baner vejen for forbud mod Huawei i USA
Den amerikanske præsident, Donald Trump, har onsdag aften dansk tid underskrevet en ordre, der erklærer national nødretstilstand. Det baner vejen for et forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei.
Læs mere her

Donald Trump. (Arkivfoto)
Donald Trump. (Arkivfoto) Foto: KEVIN DIETSCH
Vis mere

Militær i Sudan indstiller forhandlinger med demonstranter
Sudans militærråd suspenderer igangværende forhandlinger med demonstranter om en overgangsperiode til demokrati i landet i tre døgn. Det sker, efter at demonstranterne ifølge militærrådet har brudt en aftale om at nedtrappe protesterne i hovedstaden, Khartoum.
Læs mere her

Vestager vil have topjob: Der er en øget interesse for mig
Efter en debat i EU-Parlamentet onsdag aften mellem kandidater til jobbet som formand for EU-Kommissionen bekender Margrethe Vestager omsider kulør. Skuespillet er slut. Hun står ved, at hun faktisk går efter at erobre jobbet efter sin nuværende chef, Jean-Claude Juncker, i EU-Kommissionen.
Læs mere her

Margrethe Vestager.
Margrethe Vestager. Foto: ARIS OIKONOMOU
Vis mere