Rositas Bistro og Deja Vú … der findes et hav af lækre bistroer i Aalborg, men hvad er en bistro?

Og hvor finder du den bedste bistro i Aalborg? Det guider B.T. Aalborg til her!

Guiden er lavet ud fra brugernes anmeldelser af restauranter, som betegner sig selv som en bistro – alle stederne kan du dog godt forvente dig et tårnhøjt gastronomisk niveau.

En bistro dækker over en mindre restaurant med drikkevarer og et lille udvalg af enkle retter – og dem er der flere af i Aalborg!

Enkelte steder betegner også sig selv som brasseri. Ofte er disse steder en anelse mere formelle end en bistro, hvor en bistro kan være mere rustik og hjemlig.

Uanset hvad du er til, er der noget for enhver smag i Aalborg.

Der er franske fristelser hos Dejavú.
Der er franske fristelser hos Dejavú. Foto: Mads Hyllested, Deja Vú
Vis mere

På en delt tredjeplads finder du Rusk og Bistro Deja Vú, og begge steder tilbyder både lækker frokost og aftensmad.

Hos Rusk er der fokus på sæsonens lokale råvarer fra Nordjylland, og inspirationen kommer fra både det nordiske og franske køkken med et nordjysk tvist. Her finder du god mad, bæredygtig mad og vin i smukke omgivelser midt i Aalborg.

Hvis du har franske fornemmelser, er Bistro Dejavú også lige noget for dig! Bistroen anbefaler, at man vælger en-to retter til frokost, hvor du eksempelvis kan få alt fra en Skagentoast til tatar fra Himmerlandskvæg.

Hvor: Rusk (Restaurant Rusk og Brasserie), Brandstrupsgade 11, 9000 Aalborg og Bistro Dejavú, Ved Stranden 7D, 9000 Aalborg

Var det noget med en mini-hotdog med taskekrabbe og jordskokkechips fra Bistro59?
Var det noget med en mini-hotdog med taskekrabbe og jordskokkechips fra Bistro59? Foto: Bistro59
Vis mere

Også andenpladsen skal deles mellem to bistroer. Her er det Bistro59 i Christiansgade og Rositas Bistro først i Vestbyen, som må deles om pladsen.

Bistro59 har også en forkærlighed for det franske køkken. Stemningen er uformel og hyggelig med skrå gulvbrædder og dæmpet belysning. Bistro59 er lige nu ved at opdatere deres menukort, men det bliver helt sikkert spækket med franske fristelser!

Hvis du bevæger dig ud mod Vestbyen, finder du Rositas Bistro, som gerne ser, du bliver hængende hele aftenen. De har nemlig helaftensmenuer med henholdsvis tre og fire retter. I helaftensmenuerne får du også en lille snack og en velkomstdrink til at starte aftenen ud med.

Hvor: Bistro59, Christiansgade 59, 9000 Aalborg og Rositas Bistro, Borgergade 20, 9000 Aalborg

NO76 har blandt andet fokus på økologi.
NO76 har blandt andet fokus på økologi. Foto: Pia Jensen
Vis mere

På en førsteplads finder du NO76. Økologi og det franske køkken er i fokus hos NO76, og bistroen har udsigt ud over Limfjorden. Her er kødet fra Himmerland, lammet er fra Sebbersund, krondyret er fra Nibe, og fiskene er fra Hirtshals eller Sebbersund. Det understreger blot det lokale fokus, som NO76 værner om!

Desuden værner bistroen også om deres socialøkonomiske ansvar, og derfor har de en særlig indsats for sårbare og socialt udsatte i køkkenet, hvor de får mulighed for at hjælpe til i køkkenet. Hos NO76 er der både fokus på bæredygtig mad og social, bæredygtig ansvarlighed!

Hvor: NO76 – Brasserie & Restaurant, Ved Stranden 7-9, 9000 Aalborg