Han advarede flere gange om et hårdt presset sygehus – nu mærker han konsekvenserne.

Overlæge Anders Møllekær har opsagt sin stilling i akutmodtagelsen på Regionshospitalet Gødstrup efter »stort pres« fra ledelsen, fortæller han til TV Midtvest.

Møllekær gik i starten af året ud med en kras kritik af forholdene på hospitalets akutmodtagelse, som ifølge ham er stærkt overbelastet. Til B.T. fortalte han, at patienter risikerede livet ugentligt på grund af lange ventetider.

Forløbet har nu kostet ham jobbet.

Anders Møllekær blev talsperson for en række kritiske læger, der mente, at forholdene i akutmodtagelsen på Gødstrup sygehus var for dårlige. Foto: Aarhus Universitet
Anders Møllekær blev talsperson for en række kritiske læger, der mente, at forholdene i akutmodtagelsen på Gødstrup sygehus var for dårlige. Foto: Aarhus Universitet
Vis mere

»Kampen for patienternes sikkerhed har haft store personlige omkostninger for mig. Jeg har under forløbet oplevet at være udsat for et stort internt pres af personlig karakter og fra hospitalsledelsens side,« skriver lægen til TV Midtvest og tilføjer, at han er blevet langtidssygemeldt efter samråd med sin læge.

Det fremgår af et jobopslag, at hospitalet nu søger en ny overlæge.

Det har ikke været muligt for B.T. at få en kommentar fra Møllekær om hans opsigelse.

Ét af hans væsentligste kritikpunkter af hospitalet gik på, at der grundet overbelastning skulle have været »tilfælde, hvor patienter med kritisk sygdom ikke når at få behandling i tide«.

En kritik, som B.T. uden held forsøgte at få ham til at dokumentere, og som hospitalsledelsen imidlertid også afviste.

Der er »ikke afleveret et alarmerende antal rapporter om utilsigtede hændelser, hvor en patient har været i fare eller taget skade som resultat af presset«, lød det i en pressemeddelelse, som regionen udsendte oven på kritikken.

»Alle tilgængelige data viser, at personalet i Akutmodtagelsen på Regionshospitalet Gødstrup – trods travlhed i spidsbelastningsperioder – giver patienterne den fornødne behandling, selvom det nogle gange foregår under uhensigtsmæssige og utilfredsstillende forhold.«

Ledelsen anerkendte dog i januar, at akutmodtagelsen til tider er presset, og vurderede, at problemet skulle afhjælpes ved at »omlægge patientforløb« og »forebygge indlæggelser« – og altså tilsyneladende ikke ved at ansætte flere læger, som ellers var Møllekærs ønske.

Onsdag kan TV Midtvest afsløre, at ledelsen allerede var blevet gjort opmærksom på problemet, før Møllekær og hans kolleger råbte op.

Ledelsen afviser at udtale sig om opsigelsen, da der er tale om en personalesag.