Mere end 20 drenge er blevet sendt hjem fra Lyngby Handelsgymnasium Knord efter en grænseoverskridende invitation til en 'puttemiddag'. Det erfarer B.T. gennem flere anonyme kilder.

B.T. bragte tidligere på ugen historien om, at en invitation på Lyngby Handelsgymnasium Knord fik konsekvenser for en række drenge fra tredje årgang, der blev sendt hjem med en skriftlig partshøring.

Nu erfarer B.T. dog gennem flere anonyme kilder fra gymnasiet, at der er tale om hele 20 til 25 drenge, der har haft en finger med i den yderst bramfrie invitation, og som i disse dage ikke er ønsket på skolen.

I invitationen til en række piger fra første årgang, der netop er startet på gymnasiet, fremgik det, at pigerne var inviteret til en 'lummer aften', og at de skulle sørge for ikke at have 'hår på kussen'. De enkelte piger blev tilmed tituleret som 'smukke, friske og liderlige...'.

Her er invitationen, der nu er skyld i, at en gruppe drenge ikke møder op på deres gymnasium i morgen
Her er invitationen, der nu er skyld i, at en gruppe drenge ikke møder op på deres gymnasium i morgen Foto: Privatfoto
Vis mere

Invitationen fik rektor Pernille Bogø Bach til at sende drengene bag invitationen hjem med en skriftlig partshøring i hånden, men hun har afvist at komme nærmere ind på, hvor mange drenge der havde inviteret de nye elever med til festen.

En skriftlig partshøring indebærer, at eleverne er blevet sendt hjem i et antal dage, og at de så efterfølgende skal vende tilbage med deres version af sagen. Herefter beslutter skolen, om eleven skal have en straf.

B.T. har dog talt med en række forældre og elever på Lyngby Handelsgymnasium Knord, og de meddeler samstemmigt, at det er en større flok på omkring 20 til 25 drenge, der har stået bag invitationen.

Gymnasiet har 11 klasser på tredje årgang, og det svarer derfor til, at der i gennemsnit er trukket to drenge ud af hver klasse.

Men selvom invitationen kan støde nogen, så er det intet nyt. Flere nuværende og tidligere elever fra skolen har kontaktet B.T. og oplyst, hvordan 'puttemiddage' i mange år har fundet sted på gymnasiet.

En af dem er Otto Skram, der dimitterede fra Lyngby Handelsgymnasium Knord i 2017. Han var selv med til 'puttemiddagen', da han gik i 3.g, og fortæller, hvordan det hele starter med et kamera i højsving.

»3.G'erne render rundt i de forskellige klasser og tager billeder af enkelte 1.G'ere. Også i timerne. De spørger eksempelvis pigerne, om de ikke vil komme ud på gangen og tage et billede. Sommetider siger læreren, at de skal gå ud, men så fanger de ældre elever jo bare pigerne i frikvarteret,« siger han.

Herefter er det ifølge Otto Skram hovedsageligt festudvalget på skolen, der sætter sig som et dommerpanel og vurderer piger og drenge ud fra billederne, hvorefter de udvælger en gruppe af hver, der så 'får lov' til at komme med til de ældste elevers fest. Men det er et med et formål:

»Vi lejede en café, hvor 3.G-pigerne holdt middag i et lokale, mens 3.G-drengene holdt middag i et andet. Og så serverede puttedrengene for pigerne, mens puttepigerne serverede for os drenge. Men det var slet ikke så voldsomt, som jeg har læst i nogle af jeres artikler. Efter middagen var det vildeste, at nogen fik en lapdance,« siger Otto Skram.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Pernille Bogø Bach, men hun fastholder hverken at ville kommentere på sagen generelt eller antallet af hjemsendte drenge.