Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Jeg håber, at jeg kan få åbnet Danmark igen.«

Sådan lyder det fra Torkil Poulsen, som ved siden af sit job som direktør på få dage har sat en stor bevægelse i gang. Og mandag går det hele i luften. Mandag åbner over 1.000 erhvervsdrivende deres virksomheder trods påbud fra myndighederne om at holde lukket.

Men hvilke virksomheder er det, du fra mandag vil kunne besøge, som var der intet påbud?

Nogle af dem finder du på hjemmesiden med navnet Åbne Forretninger i Danmark, men det er langtfra alle, der kan findes der, forklarer Torkil Poulsen.

Direktør for Dantracker, Torkil Poulsen. Foto: Dantracker
Direktør for Dantracker, Torkil Poulsen. Foto: Dantracker Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det er ikke alle, der vil have, at det fremgår offentligt, at de holder åbent. Det vil for eksempel gøre det lettere for politiet at finde ud af, at de holder virksomheden åben,« siger han.

I skrivende stund har 20 virksomheder skrevet sig på listen, men Torkil Poulsen vurderer, at antallet af virksomheder, der åbner mandag, nok nærmere vil være omkring 1.000.

På under en uge har han samlet op imod 10.000 støtter og virksomhedsejere, der ligesom ham selv er godt trætte af de coronarestriktioner, de er underlagt. De har først benyttet sig af grupper på Facebook, men kommunikerer nu via appen Telegram.

»Vi kæmper for friheden. Vi gør en god gerning,« siger han, da B.T. taler med ham.

Man kan som ejer af en af de virksomheder, der skal holde lukket, få en bøde på 10.000 kroner eller 40.000 kroner, hvis det er en større virksomhed, såfremt man holder åbent. Desuden kan kunder, der benytter den åbne butik, frisørsalon, skønhedsklinik, restaurant og lignende også få en bøde.

Andre læser også