»Hvis der er noget, I kunne sige til Farhad, hvad ville det så være?« 

Sådan lyder spørgsmålet fra B.T.s reporter, der fredag aften var til stede foran Christiansborgs Slotsplads til en demonstration for den 17-årige forsvundne Farhad, der ikke er set siden 9. april sidste år. 

»Hvis han er derude og forstår, hvad jeg siger og mener: De er eksponeret, og alle folk ved, hvem de er, og hvad de har gjort. Så han skal ikke være bange for politiet,« siger Farhads onkel, Hefkr Ibrahim, kort efter han havde holdt tale til demonstrationen. 

En tale, hvor Hefkr Ibrahim satte ord på teenagerens forsvinden, og samtidig kom med flere stikpiller til politiet. 

Rigtig mange var mødt op til demonstrationen foran Christiansborg fredag aften. 
Rigtig mange var mødt op til demonstrationen foran Christiansborg fredag aften.  Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hefkr Ibrahim, forsvundne Farhad og resten af deres familie har fået stor opmærksomhed i landet, siden DR-dokumentaren 'Forfulgt af politiet' løb over skærmen. 

En dokumentar, hvor den syrisk herboende familie fra Vejle fortæller, at de igennem en længere periode har følt sig både forfulgt og chikaneret af betjente fra Sydøstjyllands Politi. 

Ikke mindst den forårsdag, Farhad forsvandt i forbindelse med en politiforretning. 

Sydøstjyllands Politi har dog siden meldt ud, at dokumentaren tegner et billede, 'de ikke kan genkende.'

Torsdag meldte politiet videre ud, til stor overraskelse for familien, at den forsvundne teenager muligvis har søgt asyl i Tyskland. 

»Vi har spurgt om adresser på asylcentrene, men vi venter stadig på svar. Vi vil gerne selv til Tyskland og undersøge det, når vi har adresserne,« lyder det fra onklen. 

Til demonstrationen fredag aften var der flere følelsesladede taler, der skabte en 'vred stemning mod politiet' hos de mange fremmødte, lyder det fra B.T.s reporter. 

Og så var slotspladsen lyst op af fakler fra demonstranterne. Det var dog ikke det eneste sted i landet, hvor der blev sat lys på Farhads forsvinden og familiens historie.

Flere steder i landet var fredag aften lyst op af fakler til fordel for den forsvundne dreng. 
Flere steder i landet var fredag aften lyst op af fakler til fordel for den forsvundne dreng.  Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

En stor gruppe demonstranter var således også samlet på gaden i Vejle, hvor familien til den 17-årige bor, til et fakkeloptog.

Farhad forsvandt, da han var 16 år. I DR-dokumentaren hører man, hvordan familien både savner Farhad og ikke mindst er dybt bekymrede for, hvor han er. 

De understreger samtidig, at teenageren var meget bange for politiet, efter besøgene fra en gruppe betjente fra politikredsen.

»Han skal ikke være bange for politiet mere. Han må gerne komme hjem til sin mor,« afslutter Hefkr Ibrahim fredag aften.