Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ville du blive bange, hvis du så knap 950 nisser på samme tid?

Så skal du til at forberede dig - for onsdag går det løs, når Christmas City Run løber af stablen og sender nisser på orienteringsløb i Aarhus.

Det er Radio go! FM og Aarhus Motion der arrangerer juleløbet, der i år finder sted onsdag 8. december klokken 17.00 fra Bispetorvet.

Alle deltagere er klædt i nissedragter, når de brager afsted gennem byen. Turen går blandt andet forbi stjernehimlen under Strøget, Sallings julefacade og det enorme juletræ foran Rådhuset.

Der er altså masser jul for pengene.

Sidst blev løbet afholdt i 2019. I 2020 måtte det aflyses på grund af corona, men i år er nisserne altså tilbage. Knap 950 styks, fremgår det af Aarhus Motions hjemmeside.

Løbet foregår i mindre hold af to til seks deltagere (inklusiv en holdkaptajn), som holdvis løber til de forskellige poster i byen.

Nisserne bliver guidet af en app, og så har hvert hold 90 minutter til at få klaret så mange poster som muligt.

Rundt omkring ved posterne står julemandens hjælpere, der uddeler ledetråde.

»Som lokal kendt er det lettere ud fra ledetrådene at gætte, hvor nogle af posterne er placeret,« skriver Aarhus Motion på deres hjemmeside.

Så hvis du bliver forskrækket over, at der løber en flok nisser rundt i byen onsdag eftermiddag og aften, så er du hermed advaret.

Glædelig jul!