Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama aflyser sit besøg i Danmark, hvis detaljerne i hans kontrakt bliver offentliggjort.

Det skriver JydskeVestkysten, som har bedt om aktindsigt i den kontrakt, som den tidligere præsident har lavet med Foreningen Business Kolding.

Obama besøger Syddansk Universitet i Kolding 28. september, og Kolding Kommune støtter besøget med 750.000 kroner.

Derfor har avisen bedt om aktindsigt i sagen for at finde ud af, hvad besøget koster, men kontrakten er fuldstændig mørkelagt.

Det sker med en begrundelse om, at hvis oplysninger om økonomi, e-mail-korrespondance eller navne på personer omkring den tidligere præsident kommer frem, så aflyser han.

Avisen har derfor kun fået udvalgte dokumenter i aktindsigten. Andre er blevet undtaget, fordi Business Kolding vurderer, at besøget ryger i vasken, hvis kontrakten bliver offentliggjort. Det bekymrer dog mediejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie-og Journalisthøjskole.

I et svar til kommunen skriver Business Kolding, at Obamas repræsentanter kræver 'total fortrolighed' om vilkårene i kontrakten. Herunder økonomien.

'En offentliggørelse af de private partnere bag arrangementet, indhold vedrørende de forhandlinger, der er pågået, eller den dybt fortrolige e-mail-korrespondance, der har været ført, vil medføre en aflysning af arrangementet med begrundelse i kontraktbrud,' skriver Foreningen Business Kolding.