Fødevarestyrelsen har fået et nyt effektivt værktøj i kampen mod kødfuskere.
En ny dna-metode har nemlig vist sig særdeles effektiv i styrelsens kamp mod folk, som fusker med fødevarer, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.
Over 20 procent af prøverne i Fødevarestyrelsens pilotprojekt viste spor af dyr, der ikke stod på indpakningen – dog langt de fleste fund i lave mængder.
For at sikre at metoden virker, er resultaterne løbende blevet kvalitetssikret i et laboratorium i Portugal.
»Pilotprojektet har vist, at vores nye dna-metode virker, og stemmer overens med resultaterne fra vores kolleger i andre EU-lande,« fortæller enhedschef Henrik Dammand og tilføjer:
»Uanset om det er utilsigtede fejl eller systematisk fusk, kan forkert varedeklaration have alvorlige konsekvenser for nogle forbrugere – heriblandt allergikere.«
Det er et australsk studie, der er inspirationskilde til Fødevarestyrelsens pilotprojekt. På det pilotprojekt kunne man afdække, at mange panerede fiskeprodukter indeholdt kød fra fredede hajer.
