Aldrig før har så mange søgt om julehjælp som i år.

Det har fået Spar-købmanden i Borbjerg, Vestjylland, til at gå sammen med de lokale borgerforeninger i Skave, Borbjerg og Ryde om at yde julehjælp til de lokale borgere, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

»Hvis det ikke skulle være i år, ved jeg ikke, hvornår det skulle være. Vi vil gerne være med til at sprede julehygge og julehjælp. Mange familier er økonomisk trængte. De stigende energipriser og inflationen presser dem,« siger Borbjerg-købmand Bjørn Jacobsen til dagbladet.

Hver borgerforening får 20 julekurve af 500 kroner hver.

Og så er det lidt forskelligt, hvordan foreningerne vælger at uddele dem, lyder det.

I Ryde går de til familier med høje gasregninger, i Skave er der lodtrækning mellem medlemmerne af borgerforeningen.

Og i Borberg er det en blanding af begge dele, siger Spar-købmanden i Borberg, der har fået økonomisk tilskud til projektet fra købmandsfonden, KFI Erhvervsdrivende Fond

Den store efterspørgsel på julehjælp i år skyldes de stigende priser – og især de høje energiudgifter, lød det fra generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, da B.T. talte med ham sidste uge.

»Vi oplever større pres på vores julehjælp, end vi nogensinde har oplevet før. Nogle steder, at der er dobbelt så mange, som søger hjælp i år som sidste år, hvor vi delte ud til 15.000,« lød det fra Anders Ladekarl.