Borgerne i Gladsaxe er ramt af den tredje alvorlige sag på få måneder om en sikkerhedsbrist i kommunens omgang med personlige data.

Det står klart, efter at 82 borgere mandag fik besked om, at deres personlige oplysninger har ligget frit tilgængeligt for alle på Gladsaxe Kommunes hjemmeside i fire måneder.

Det skriver Politiken, der er i besiddelse af det orienteringsbrev, kommunen har sendt til borgerne.

Kommunen har afsløret både cpr-numre, navne og adresser og i visse tilfælde sågar underskrift og oplysninger om statsborgerskab.

Det er den tredje alvorlige sag på få måneder, hvor Gladsaxe Kommune bryder datasikkerheden.

I december mistede kommunen 20.600 borgeres personfølsomme oplysninger som en konsekvens af utilstrækkelig datasikkerhed og en computer, der blev væk.

Denne gang er også flere af byrådsmedlemmerne omfattet af lækagen. Blandt andre Pia Skou (V).

Lukkede bilag til dagsordener lå frit tilgængelige på hjemmesiden, og det får hende nu til at rette en kras kritik af kommunen.

»De seneste måneder har jeg som politiker snakket med mange borgere, som føler sig hængt ud og klædt af, fordi kommunen ikke har passet godt nok på deres oplysninger. Jeg må sige, jeg føler nogle af de samme ting nu. Det er amatøragtigt, at det bliver ved, og at der er tale om forskellige typer af læk. Det er simpelthen ikke i orden«, siger Pia Skou til Politiken.

Foruden dagsordenerne er også ansøgninger om alkoholbevillinger og byggesager omfattet af lækagen.

Kommunen beklager over for de berørte borgere.

»Der er tale om en leverandør, der har lavet en fejl i omlægningen af et system, så oplysningerne har ligget tilgængelige. Men det er vores ansvar som dataansvarlig kommune, og det er drønærgerligt. Jeg kan godt forstå, at borgerne føler sig krænkede. Det er ikke en rimelig situation for dem. Vi gør vores bedste for at rette op«, siger kommunaldirektør Bo Rasmussen til Politiken.