»Der kommer spyyyyd«. Husker du OK-reklamen, hvor det lokale fodboldhold deler bane med spydkasterne? Eller den med håndboldklubben, som laver deres egen harpiks?

Hvis du er tilhænger af reklamerne, kan du troligt læse videre. Det her kunne nemlig meget vel være virkelighedens svar på en OK-reklame.

Vi skal en tur til Nørrebro i København, hvor Københavns Kommune har opført en ny streetbasketbane.

Men man får hurtigt på fornemmelsen, at kommunen ikke har haft en basketspiller med inde over planlægningen eller opførelsen af streetbanen.

Basketbanen på Jagtvej er ikke helt gennemtænkt for basketspillerne
Basketbanen på Jagtvej er ikke helt gennemtænkt for basketspillerne
Vis mere

Banen er nemlig rund med fire basketkurve, men endnu værre er det, at den spritnye bane er udstyret med et overdækkende net.

Et net, der hænger knap én meter over de fire kurve.

Det betyder altså, som du kan se i videoen øverst i artiklen, at basketspillerne rammer nettet med bolden, når de skyder udefra.

»Det er helt hul i hovedet, og det minder lidt om en OK-reklame, hvor man overhovedet ikke har forståelse for omgivelserne eller forholdene,« siger Kasper Lund Kirkegaard, der er idrætspolitisk konsulent i DGI Storkøbenhavn.

Basketburet vækker også forargelse hos en af dem, der rent faktisk benytter de mange streetbaner, der findes rundtomkring i København.

»Det er jo åbenlyst, at der ikke skal være et net over en bane. Det forhindrer lidt, at man kan skyde på kurven. Vi har haft mærkelige eksempler før, men det her er nok den mindst gennemtænkte bane,« siger Marius Hansen, der er næstformand i Streetball København.

Men det er som sagt ikke kun nettet, den er gal med.

Basketburet er rundt og har fire kurve, der peger mod midten, men det betyder altså, at banerne overlapper hinanden, hvis københavnerne vil spille rigtige kampe med to kurve.

Derudover har det runde design også den konsekvens, at man står klos op ad hegnet, hvis man vil forsøge at sætte basketbolden i kurven fra hjørnet.

Både Marius Hansen og Kasper Lund Kirkegaard ser banen som et klart signal på, at man ikke har rådført sig hos nogen af dem, der rent faktisk kridter skoene og dunker til daglig.

»Jeg blev forbløffet, da jeg så det. Man kan næsten ikke forestille sig noget, der er mere fjernt fra en idrætsudøvers interesse, når man kigger på buret,« siger Kasper Lund Kirkegaard.

Han arbejder til daglig med sager som denne, men det her er alligevel den grelleste i rækken.

Nu håber han, at Københavns Kommune vil gøre noget ved det besynderlige bur og så i fremtiden tænke sig lidt mere om.

»Jeg håber, at de kan fjerne nettet, der jo ødelægger spillet, og så håber jeg også, at de i fremtiden prøver at gøre sig umage for at tale med de brugere, der rent faktisk skal benytte tiltaget,« siger han.

Selv kalder Københavns Kommune sagen for 'uhensigtsmæssig' og vil finde en løsning hurtigst muligt.

»Det er selvsagt uhensigtsmæssigt, at basketballbanen er blevet lavet på en måde, så den bliver svær at benytte for brugerne. Det kan der ikke være to meninger om. Vores primære fokus er derfor nu, at vi får løst problemet hurtigst muligt, så der kan blive spillet basketball på banen. Når det er sagt, skal vi efterfølgende også have kigget den proces, der har været, og hvordan sådan en fejl kan opstå. Det skal vi undgå i fremtiden,« siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Jon Pape.